Ακόμη δύο άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό σήμερα με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνει τους 354.

Πρόκειται για έναν 84χρονο που πέθανε στο νοσοκομείο “Σωτηρία” και έναν 87χρονο που κατέληξε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Ο 84χρονος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και πέθανε το απόγευμα της Τρίτης (22.09.2020).

Όσο για τον 87χρονο, κι εκείνος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, και έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό το πρωί της Τετάρτης.

Σημειώνεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 346 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2651 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύσκεψη για αύξηση κλινών ΜΕΘ στο υπουργείο Υγείας

Στο μεταξύ μετά τα επαναλαμβανόμενα SOS λοιμωξιολόγων και γιατρών για την αύξηση νοσηλευομένων με κοροναϊό στις Εντατικές, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με αντικείμενο τη σημερινή καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα νοσοκομεία της Αττικής, πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στην Αττική

Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την λήψη επιπλέον μέτρων περιορισμού της πανδημίας, σε επιβαρυμένες περιοχές όπως είναι αυτή της Αττικής και ειδικά στο δήμο Αθηναίων.

«Δεν έχουμε αποκλείσει ποτέ από τα εργαλεία μας ένα τοπικό lockdown. Το κάναμε όπου χρειάστηκε. Πάντα έχουμε στη φαρέτρα μας αυτό το εργαλείο για να περιορίσουμε τα κρούσματα. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στο Δήμο Αθηναίων. Εξετάζουμε το πώς μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί για να ελέγξουμε τα κρούσματα, κι εάν αυτό δεν είναι εφικτό δεν αποκλείεται να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Ακόμα δεν είμαστε εκεί. Αν τηρήσουμε τα μέτρα δεν θα φτάσουμε και εκεί».

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα Υγείας για αυτό και δίνονται σε λειτουργία επιπλέον Μονάδες Υγείας

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα gov.gr μέσω της οποίας ο εκάστοτε πολίτης  με τον ταχυδρομικό του κώδικα θα πληροφορείται τι μέτρα ισχύουν στην περιοχή του ανά πάσα χρονική στιγμή.

Οι πολίτες θα βλέπουν έναν χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες. Ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα. Θα μπορούν να δουν τον «βαθμό επικινδυνότητας» ο οποίος ισχύει εκείνη τη χρονική περίοδο για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος ή αντιστοίχως περιφερειακή ενότητα θα είναι «χρωματισμένη» με έναν από τους 4 βαθμούς: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο. Ο πολίτης επίσης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα και αυτόματα να δει τι ισχύει στην περιοχή του.

Επιπλέον του χάρτη, θα υπάρχει και ένας πίνακας στην σελίδα στον οποίο θα αναρτώνται και θα αναλύονται τα μέτρα τα οποία ισχύουν ανά χρωματική κατηγορία (πράσινο, κίτρινο κοκ.) και ανά δραστηριότητα (για παράδειγμα σχολεία, εστίαση, ΜΜΜ, άθληση κλπ.). Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί στο gov.gr την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.