Ο Βάλτερι Μπότας θα εκκινήσει σήμερα πρώτος από την γραμμή της εκκίνησης σε ένα συμβολικό γκραν πρι, μιας και σήμερα, συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του θεσμού, και το πρώτο γκραν πρι στο Σίλβερστόουν, το 1950!

Ο αγώνας είναι ο δεύτερος επαναληπτικός – την προηγούμενη Κυριακή στο βρετανικό γκραν πρι νικητής στέφθηκε ο Λιούις Χάμιλτον – ο οποίος εκκινεί από την δεύτερη θέση.

Σήμερα, οι ομάδες ευελπιστούν να μην δουν τα ελαστικά των μονοθεσίων τους να κλατάρουν – την προηγούμενη εβδομάδα ο Χάμιλτον τερμάτισε με ένα κλαταρισμένο ελαστικό -. Η μέση ωριαία ταχύτητα του νικητή του αγώνα ήταν , συμπεριλαμβανομένων των δύο περιόδων αυτοκινήτου ασφαλείας και του τελευταίου γύρου  ήταν 237 χιλιόμετρα την ώρα, με τον Χάμιλτον να τα κάνει όλα αυτά με τρία ελαστικά και στα 2/3 της πίστας.

Έκπληξη – και απειλή για τη Mercedes – είναι η τρίτη θέση με τον Χούλκενμπέργκ, που θα προσπαθήσει να ταράξει την ησυχία του διδύμου της γερμανικής ομάδας.

Σαφώς, όλα αυτά προηγούνται, μιας και ο Χάμιλτον έβαλε στον πάγο το νέο του συμβόλαιο με την γερμανική ομάδα , ενώ, ο Μπότας κλείδωσε με τη Mercedes για άλλο ένα χρόνο.  Και αυτό το γκραν πρι θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, ενώ, προς το παρόν δεν υπάρχει νέο κρούσμα σε ομάδες ή τεχνικούς.

Το μήκος της πίστας είναι 5.89 χλμ. ενώ, οι οδηγοί συμπληρώνουν 306.198 χλμ. που συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνουν 52 γύρους.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ Sport στις 16: 10.