Δύο γυναίκες -εκ των οποίων η μία αλλοδαπή- θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ ως αρχικά «ύποπτες» για την αποτρόπαια επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον της 34χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου που σημειώθηκε προ τεσσάρων ημερών στην λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα.

Οι υπόνοιες για τις δύο γυναίκες έχουν δημιουργηθεί από τις πρώτες καταθέσεις που έχουν λάβει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ όπου προσδιορίζονται ισάριθμα ζητήματα πιθανής τριβής (σσ το ένα πολύ παλαιότερο) σε προσωπικές σχέσεις της άτυχης 34χρονης. Χωρίς όμως να υπάρχουν πλήρεις αποσαφηνίσεις και για το τωρινό συμβάν.

Σε μία περίπτωση, οι πληροφορίες αναδείχθηκαν μετά την κατάθεση φιλικού της προσώπου στην προσπάθεια να εξηγηθεί μικροεπεισόδιο που φέρεται να υπήρξε με την 34χρονη λίγα 24ωρα πριν την επίθεση εναντίον της .

Ετσι για αυτόν τον λόγο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη η επίσημη κατάθεση που θα δώσει σε κλιμάκιο αστυνομιών -μέχρι την επόμενη Δευτέρα- το θύμα της επίθεσης, ώστε να δώσει σαφή κατεύθυνση στις έρευνες των αστυνομικών.

Ωστόσο μέχρι τώρα φέρεται να λέει ότι ούτε την αναφερόμενη μαυροφορεμένη δράστη (σ.σ δεν είναι 100% σίγουρη ότι είναι γυναίκα) αναγνωρίζει αλλά κι ούτε είχε οποιαδήποτε προσωπική διένεξη κι εκκρεμότητα. Στη διάρκεια αυτής της κατάθεσης πάντως αναμένεται να υποβληθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις από τους αστυνομικούς για πρόσωπα και συμβάντα που έχουν πληροφορηθεί από άλλες καταθέσεις.

Η εν λόγω διαδικασία αναβλήθηκε χθες λόγω της κρίσιμης χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε η ιδιωτική υπάλληλος, με τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ιατρών να περιορίσουν την έκταση των τραυμάτων και των ζημιών που έχουν προκληθεί στο πρόσωπο και στο σώμα της.

Με τους αστυνομικούς να εκφράζουν την ελπίδα ότι «η 34χρονη πρέπει μόνο να στοχεύσει στην αποκάλυψη της δράστιδας και στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Χωρίς διευκρινίσεις στην κατάθεσή της, η εξιχνίαση του δραματικού συμβάντος στην Καλλιθέα, μπορεί ν αργήσει…»

Οι αστυνομικοί έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό καραδοκούσε στα σκαλιά που οδηγούσαν στο υπόγειο του κτιρίου (σ.σ όπου δεν υπήρχε πάντως διέξοδο) κι έφυγε κρατώντας το άδειο δοχείο για να μην αφήσει περαιτέρω ίχνη. Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αμφισβητούν πληροφορίες ότι η δραστιδα φώναξε στο θύμα της φρικιαστικής επίθεσης οτιδήποτε, όπως έχει ήδη αναφερθεί.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν κρίσιμη την απάντηση στα ερωτήματα γιατί η επίθεση υπήρξε στην εταιρεία που εργαζόταν η 34χρονη όπου υπήρχαν κι άλλα άτομα, πως η δραστιδα ήξερε τον χρόνο άφιξης της άτυχης γυναίκας και πως ακριβώς έφθασε κι αναχώρησε η «μαυροφορεμένη» γυναίκα . Εκτιμώντας ότι αυτό έγινε από «τυφλό» σημείο που δεν καλύπτουν οι κάμερες γύρω καταστημάτων.

Ομως τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να βρεθούν στοιχεία που θα λύνουν αυτό το «μυστήριο». Οι αστυνομικοί πάντως σημειώνουν ότι «οι δύο γυναίκες που θεωρούνται αρχικά υποπτες -για διαφορετιούς λόγους- ίσως συνδέονται με την εν λόγω επίθεση θα είχαν λόγους να προτιμήσουν την στόχευση της 34χρονης σε αυτό το σημείο. Η κάθε μια για τον δικό της λόγο. Ομως αυτό δεν μπορεί να αναλυθεί και να εξηγηθεί περαιτέρω λόγω του κρίσιμου σημείου των ερευνών».

Εχουν ερευνηθεί ακόμη κάδοι απορριμμάτων της περιοχής για τυχόν ανεύρεση του δοχείου , έχουν εξετασθεί πολλοί μάρτυρες. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές δύο μαυροφορεμένες γυναίκες που φάνηκαν σε δημοσιοποιημένο βίντεο από γειτονική κάμερα να κινούνται στο σημείο της επίθεσης, έχουν αναγνωρισθεί και δεν έχουν σχέση με την ρίψη του καυστικού υγρού εναντίον της ιδιωτικής υπαλλήλου. Η ΕΛ.ΑΣ ακόμη ερευνά και μικρή περιστασιακή απασχόληση που είχε η 34χρονη σε κατάστημα τροφίμων (ΣΣ δούλευε ως ταμίας) .