Να λύσουν το «μυστήριο» της άγριας επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης στην Καλλιθέα προσπαθούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, την ώρα που η άτυχη κοπέλα νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά εγκαύματα και με κίνδυνο να χάσει την όρασή της.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της ανέφερε πως «το πρόσωπό της είναι όλο καμένο».

Ειδικότερα όπως  δήλωσε στον Alpha ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 34χρονης «έχει καεί όλο το πρόσωπό της. Μίλησα με έναν καθηγητή, χημικό, και μου είπε ότι η ποσότητα της ουσίας που της έριξε ήταν μεγάλη και μπορεί να δείχνει ότι δεν είχε πρόθεση μόνο να της προκαλέσει βλάβη, αλλά και να τη σκοτώσει».

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να εξετάζουν καρέ-καρέ τα βίντεο από κάμερες της περιοχής, προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τη μαυροφορεμένη -κατά την 34χρονη- δράστιδα, ενώ έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» το κινητό του θύματος. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η αποτρόπαια αυτή πράξη ήταν καλά προμελετημένη, όπως προκύπτει από τις κινήσεις της δράστιδας, η οποία κατάφερε να μπει στο κτίριο της ασφαλιστικής εταιρείας και να βγει χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Παράλληλα, οι γιατροί της μονάδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο δίνουν «μάχη» για να σώσουν την όραση της 34χρονης, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνουν και στη λειτουργική αποκατάσταση, καθώς η κοπέλα φέρει εγκαύματα στο 30% της επιφάνειας του σώματός της και ειδικότερα στο πρόσωπο, το λαιμό, τον αγκώνα και το στήθος. Ωστόσο, η αισθητική αποκατάσταση θα τραβήξει πάρα πολύ χρονικά, γιατί οι βλάβες που έχουν προκληθεί είναι πολύ σοβαρές.

Η νέα μαρτυρία της 34χρονης για την μαυροφορεμένη

«Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό», ανέφερε η 34χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, στη νέα ολιγόλεπτη συνομιλία της, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που διερευνούν την υπόθεση.

Στο Θριάσιο η 34χρονη

Η 34χρονη, που διακομίστηκε χθες από την ιδιωτική κλινική στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλευόταν, στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη γυναίκα δέχθηκε την επίθεση, ενώ πήγαινε στην εταιρεία που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Τα επόμενα βήματα της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα, έχουν καταθέσει αρκετά πρόσωπα από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της γυναίκας. «Σε αυτή την φάση προσπαθούμε να μικρύνουμε τον κύκλο των υπόπτων», σημείωσαν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει και εξετάζει με μεγάλη προσοχή βιντεοληπτικό υλικό, όχι μόνο από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το κτίριο όπου έγινε η επίθεση, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Εκφράζεται, μάλιστα, η αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν στοιχεία που θα «φωτίσουν» το πρόσωπο της δράστιδας.

Υπήρχε συνεργός στην επίθεση;

Επίσης η αστυνομία συνεχίζει πυρετωδώς τις έρευνες για τον εντοπισμό της μαυροφορεμένης και ακόμη και πιθανού συνεργού της.

Τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει αποτελέσματα στην αναγνώριση της.

Το τελευταίο βίντεο που κυκλοφορεί είναι ακριβώς δίπλα από το γραφείο, όπου εργάζεται η 34χρονη, και δείχνει δύο μαυροφορεμένες να περνούν από το σημείο που έγινε το φρικτό έγκλημα.

Το σημείο που είναι η κάμερα είναι «τυφλό» και δεν έχει καταγραφεί η δράστρια.

Πάντως είναι πολύ πιθανό να περίμενε μέσα στην είσοδο την άτυχη κοπέλα.

Αυτό που ερευνούν πλέον οι αρχές είναι αν η δράστις είχε προσχεδιάσει την επίθεσή της, καθώς την περίμενε έξω από την δουλειά της, ρίχνοντας στο θύμα το βιτριόλι την ώρα που έφτασε στην είσοδο.

34χρονη: Το πρόσωπο της μου φάνηκε γνωστό

Η αστυνομία την ίδια ώρα, ερευνά τις κάμερες ασφαλείας από την περιοχή της επίθεσης, αναζητώντας υλικό και από τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να ανακαλύψει αν όντως σχεδίαζε και για πόσο καιρό, την επίθεση, ελπίζοντας να την εντοπίσουν από τα χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε η ίδια η 34χρονη στους αστυνομικούς, κατά πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το πρόσωπο της μαυροφορεμένης τής φάνηκε γνωστό.

Η Αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από το συγγενικό της περιβάλλον, τους φίλους της, τον πρώην και τον νυν σύντροφό της ενώ η ΕΡΤ αναφέρει ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί η άρση του τηλεφωνικού και του διαδικτυακού απορρήτου του θύματος.

Μπαλάσκας: Δεν θα είναι δύσκολο να εξιχνιαστεί η υπόθεση

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως το να κάνεις κάτι τέτοιο δείχνει πολύ μεγάλη εκδικητική μανία. «Το να θες να παραμορφώσεις έναν άνθρωπο για όλη του τη ζωή.»

Ο κ. Μπαλάσκας εκτίμησε ότι για την αστυνομία δεν θα είναι δύσκολο να εξιχνιάσει την υπόθεση. «Τώρα υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και ο τρόπος.»

Τέλος, τόνισε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, καθώς φαίνεται ότι κάποιο άτομο παρακολουθούσε από πριν το σημείο.

Είναι πιθανό να της είχαν στήσει «καραούλι», είπε.

Το χρονικό της επίθεσης

Η άτυχη κοπέλα πήγαινε στην εργασία της στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα, όταν στις 9:30 το πρωί δέχτηκε την επίθεση από μία μαυροφορεμένη γυναίκα, η οποία της πέταξε βιτριόλι στο πρόσωπο.

Μάλιστα, όταν το θύμα προσπάθησε να τραπεί σε φυγή, η γυναίκα που φορούσε μάσκα, σύμφωνα με μάρτυρες, την κυνήγησε για λίγο, αγνοώντας πως στο σημείο υπήρχαν μάρτυρες που είδαν το περιστατικό. Τελικά τράπηκε σε φυγή.