Με ψηφιακό δίπλωμα οδηγούν ήδη οι πρώτοι 100 επιτυχόντες στις εξετάσεις οδήγησης που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε όλη τη χώρα.
Τα προσωρινά διπλώματα, που θα ισχύουν για 4 μήνες και για οδήγηση μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας, στάλθηκαν στα e-mails των νέων οδηγών, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν με τα οχήματά τους, συνάπτοντας και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια με τις απαραίτητες καλύψεις σε περιπτώσεις ατυχημάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, η αποστολή των e-mails έγινε εντός 24 ωρών, από την ημέρα των εξετάσεων. Υπενθυμίζεται, ότι με το προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα, οι επιτυχόντες δεν χρειάζεται να περιμένουν έως και 120 μέρες για να οδηγήσουν, όταν θα παραλάβουν το κανονικό δίπλωμα.
«Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι από τη στιγμή που πετύχεις στις εξετάσεις μπορείς να οδηγήσεις», επισημαίνει ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Σε περίπτωση που κάποιος χάσει το ψηφιακό δίπλωμα (είναι προσωρινό και δεν υποκαθιστά το κανονικό), θα μπορεί να το αντικαταστήσει αμέσως αφού είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Η προσωρινή άδεια χορηγείται από το σύστημα σε ψηφιακή μορφή, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και να την εκτυπώσουν. Επίσης, η πλατφόρμα https://drivers.services.gov.gr/licence, σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες αιτημάτων που υποβάλλουν οι πολίτες, όπως η αναθεώρηση των αδειών οδήγησης ή αντικατάστασή τους λόγω φθοράς ή απώλειας.

Στο ψηφιακό δίπλωμα αναγράφονται: Ονοματεπώνυμο οδηγού, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία εξέτασης, ημερομηνία λήξης ψηφιακού διπλώματος, υπηρεσία από την οποία εκδόθηκε το δίπλωμα, ΑΦΜ οδηγού, αριθμός αδείας που θα βγει κατά την εκτύπωση, κατηγορία του διπλώματος, παρατηρήσεις (οδήγηση με γυαλιά) και κωδικός υπουργείου για τη γνησιότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από