Η χρήση της μάσκας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κοροναϊού και την προσωπική προστασία γίνεται υποχρεωτική από τη Δευτέρα 4 Μαΐου σε κλειστούς χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μάλιστα, προβλέπεται και επιβολή προστίμου 150 ευρώ αν δεν χρησιμοποιείται στους χώρους που είναι υποχρεωτική η χρήση της.

Τέτοιοι χώροι είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, τα διαγνωστικά κέντρα και τα νοσοκομεία.

Η υποχρέωση αφορά τόσο τους εργαζόμενους σε αυτά, όσο και τους πελάτες.

Πώς όμως μπορούμε να φοράμε και να βγάζουμε με ασφάλεια την μάσκα;

Ο σωστός τρόπος να βάζουμε και να βγάζουμε τη μάσκα

Ένα ιδιαίτερα κατατοπιστικό βίντεο για το πώς πρέπει να φοράμε και πώς να αφαιρούμε τις απλές χειρουργικές μάσκες, που θα αποτελούν πλέον στοιχείο της καθημερινότητάς μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Στο βίντεο παρέχονται διευκρινίσεις για το τι πρέπει να προσέχουμε και δίνονται οδηγίες βήμα βήμα.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πριν τοποθετήσουμε τη μάσκα στο πρόσωπό μας, θα πρέπει οπωσδήποτε να πλύνουμε σχολαστικά τα χέρια μας, είτε με σαπούνι είτε με αντισηπτικό, διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όταν την βγάζουμε.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε σε αυτό το στάδιο, καθώς η εξωτερική πλευρά της μάσκας δεν πρέπει επ’ ουδενί να αγγίζεται καθώς θεωρείται μολυσμένη.

 

Ορθή Εφαρμογή και Αφαίρεση Μάσκας.

Δημοσιεύτηκε από Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από