Ο ιός COVID-19 που ανήκει στην κατηγορία των κοροναϊών, έχει προξενήσει πανδημία και χιλιάδες θανάτους σε όλη την υφήλιο. Τα νέα περιστατικά και οι θάνατοι που σημειώνονται καθημερινά έχουν εκθετικά αυξητική τάση.

Η εξάπλωση του κοροναϊού και ο υψηλός αριθμός των νεκρών σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, το Ιράν και η Γαλλία, κάνουν πολλά κράτη να προβούν σε περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων καθυστέρησης και περιορισμού του κοροναϊού.

Τέτοια μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των συνόρων, την απαγόρευση πτήσεων, την καραντίνα, την εκούσια απομόνωση, την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών οργανισμών και των καλλιτεχνικών χώρων κλπ.

Οι πιο πληγείσες χώρες

Εκείνες που βρίσκονται στο κέντρο της έξαρσης του ιού είναι η Ιταλία, το Ιραν, η Ισπανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο κλπ. Ξεχωρίζουν με την αρνητική χρήση του όρου, η Ιταλία με τους σοκαριστικούς αριθμούς των 368 νέων θανάτων και των 3.590 νέων περιπτώσεων θετικών στον κοροναϊό μέσα στην ίδια μέρα.

Επιπλέον το Ιράν βρίσκεται με 113 επιπλέον θανάτους και 1.209 νέα περιστατικά, η Ισπανία με 96 νέους θανάτους και 1,452 κρούσματα, η Γαλλία με παραπάνω νεκρούς και 924 νέα περιστατικά, το Ηνωμένο Βασίλειο με 14 νέους θανάτους και 251 νέα περιστατικά, η Κίνα με 10 επιπλέον νεκρούς και 25 κρούσματα, οι ΗΠΑ με 6 νέους νεκρούς και 457 νέα κρούσματα.

Τα παρακάτω γραφήματα δείχνουν την ανοδική τάση των κρουσμάτων και των νεκρών. Αναλύουν τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει πλήρως από τον ιό καθώς επίσης και τα σοβαρά περιστατικά.

Πηγή: worldometers.info