Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Τετάρτης, ανεβάζοντας σε 99 τον συνολικό αριθμό όσων νοσούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο οι προσβληθέντες από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχονται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και τέσσερις ξένης υπηκοότητας.

Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κρίσιμες ώρες για τον 66χρονο

Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και διασωληνώθηκε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Ο άνδρας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με πνευμονία, αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 36 άτομα νοσηλεύονται συνολικά στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, επιδεινώθηκε η υγεία και ενός ασθενή στη Κοζάνη μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Tην ίδια ώρα μάχη για τη ζωή του δίνει ο 66χρονος από την Αμαλιάδα, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του νοσοκομείου στο Ρίο και ο οποίος είναι θετικός στον κοροναϊό.

Μέλη της επιτροπής λοιμώξεων του Υπουργείου Υγείας, ανέφεραν ότι ο 66χρονος εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές στο «Αλεξάνδρα» λόγω κρούσματος

Aσθενής που πήγε στα εξωτερικά ιατρεία και περιφερόταν για ώρες από θάλαμο σε θάλαμο κι από δωμάτιο σε δωμάτιο διαπιστώθηκε στις δέκα το βράδυ ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Ο 70χρονος όταν έφτασε στο νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού χωρίς, ωστόσο, να έχει ιστορικό έκθεσης σε κοροναϊό. Υπεβλήθη σε εξετάσεις και εισήχθη για νοσηλεία με άλλους ασθενείς.

Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και το απόγευμα εστάλη δείγμα στο ινστιτούτο Παστέρ το οποίο και έδειξε ότι ήταν θετικός στον ιό.

Ο 70χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Τέθηκε σε καραντίνα μέρος του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου.