Τον φόβο του ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα με τον κοροναϊό, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την εξέλιξη στην Πάτρα την οποία χαρακτήρισε πολύ ανησυχητική.

Σφάζοντας με το γάντι την κυβέρνηση ζήτησε ενίσχυση των προληπτικών μέτρων, αλλά και των ΜΕΘ, ενώ ζήτησε να γίνει σύσταση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ ώστε «να σταματήσει άμεσα αυτήν την αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με την Εκκλησία και τη Θεία Κοινωνία.

Σημειώνεται ότι η επίσημη θέση του ΕΟΔΥ, -όπως τουλάχιστον αυτή εκφράστηκε από υπάλληλό του σε πολίτη που κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού για να ενημερωθεί σχετικά- είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει κανείς τον ιό κατά τη Θεία Κοινωνία.

Για την ακρίβεια ο υπάλληλος απάντησε ότι οι ιερείς γνωρίζουν και αποφεύγουν να ακουμπούν το κουτάλι στο στόμα αυτού που μεταλαμβάνει.

Εμείς δεν κάνουμε ισοπεδωτική κριτική, αλλά…

«Εμείς ορθώς αναβάλαμε όλες τις μαζικές κομματικές εκδηλώσεις μας γιατί έχουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «ορθώς επίσης δεν έχουμε επιλέξει μια πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση, όπως έκανε αυτή σε εμάς, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας».

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του συμπλήρωσε: «Σας θυμίζω ότι πέρυσι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχική γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι.»

» Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κοροναϊό και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στη Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι.»

Ενίσχυση των ΜΕΘ

«Εμείς αντιθέτως, με αίσθημα ευθύνης δεν θα επικεντρώσουμε στη κριτική και στην καταγγελία, αλλά θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του ΕΣΥ» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να ζητήσουμε να ενισχυθούν τόσο τα προληπτικά μέτρα όσο και οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Πρέπει να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια. Και να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα».

Πυρά στον ΕΟΔΥ για την Θεία Κοινωνία

Και πρέπει, τόνισε ο κ. Τσίπρας, «να γίνει και μια σύσταση στον ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτήν την αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία».