Η απόφαση της κυβέρνησης να μονιμοποιηθεί η διεθνής επιτροπία και να αναλάβουν FIFA και UEFA τον πλήρη έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίρνει σάρκα και οστά. Με τις εξελίξεις να δείχνουν ότι τα νεότερα για τις ενέργειες των εμπλεκόμενων πλευρών, είναι πολύ κοντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε σήμερα στη Νιόν με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και του μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοάτκη, για να έρθει στην Ελλάδα στο Πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Επίσης ο Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε και με αξιωματούχους της UEFA για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο σχεδιο, ενώ αύριο, Τρίτη, θα βρεθεί στη Γενεύη, όπου θα έχει αντίστοιχες συζητήσεις με στελέχη της FIFA. Αλλά και με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος επίσης θα λάβει επίσημη πρόσκληση από τον πρωθυπουργό.

Ουσιαστικά η Κυβέρνηση κάνει πράξη αυτό που είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Παραδίδει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, προσφέροντας παράλληλα στους υπευθύνους τους, κάθε ελευθερία να πράξουν τα δέοντα.