Μια ΑΕΚ διαβασμένη, ψυχωμένη και αποφασισμένη να φύγει από το γήπεδο με τη νίκη εμφανίστηκε στο Περιστέρι, με την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα να παίρνει μια μεγάλη νίκη, με στιλ… ιταλικό. Η Ένωση επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου χάρις στο πολύ ωραίο γκολ του Κρίστισιτς, δείχνοντας ένα καλό πρόσωπο και πατώντας πάνω στις ποδοσφαιρικές αρχές που θέλει ο προπονητής της.

Ο Μάσιμο Καρέρα θα δώσει φανέλα βασικού στον Σέρχιο Αραούχο, ξεκινώντας τον δίπλα στον Λιβάγια, σε αυτό το 3-5-2 που επέλεξε. Ο Αργεντινός φορ θα απειλήσει μόλις στο 6’ την αντίπαλη εστία, πιάνοντας μια καρφωτή κεφαλιά που θα απομακρυνθεί πάνω στη γραμμή από τον Κατράνη!

Στο 20’ η Ένωση θα φτάσει ξανά κοντά στο γκολ. Ο Λιβάγια θα σεντράρει, ο Σιμάνσκι θα πιάσει μια κεφαλιά, η μπάλα θα κοντράρει στον Στρούγγη και θα πάρει πορεία προς τα δίχτυα, με τον Μέγιερι να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Δέκα λεπτά μετά η ΑΕΚ θα… κρύψει την μπάλα με τους Λιβάγια, Αραούχο να συνεργάζονται και αυτή να φτάνει στον Σιμάνσκι, που πλάσαρε ελάχιστα άουτ, στην πιο μεγάλη φάση του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο!

Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός και στο ματς κυριαρχούσε ο εκνευρισμός και τα λάθη. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για ένα μαρκάρισμα του Κιβρακίδη στον Αραούχο, με τους Κιτρινόμαυρους να ζητούν κίτρινη κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη. Ενώ ο Ατρόμητος για μια αγκωνιά του Λιβάγια στον Κατράνη που τιμωρήθηκε απλώς με κίτρινη.

Με αυτά και με αυτά το ημίχρονο στο Περιστέρι τελείωσε χωρίς τέρματα. Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες, όμως δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει διάρκεια στο παιχνίδι της. Ενώ από την άλλη ο Ατρόμητος ήταν ξεκάθαρο πως έψαχνε να χτυπήσει μέσω μιας αντεπίθεσης, με τον νου του κυρίως στα μετόπισθεν.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα θα κάνει την πρώτη του κίνηση στο ματς, περνώντας τον Βέρντε αντί του Αραούχο. Στο 64΄ο Ατρόμητος θα γίνει για πρώτη φορά απειλητικός, με την κεφαλιά του Ανδρούτσου από καλή θέση να περνά άουτ. Η ΑΕΚ θα απαντήσει με τον Βέρντε στο 62’, όταν ο Ιταλός βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αλλά η προβολή του ήταν άστοχη.

Στο 65’ όμως θα έρθει για το γκολ για τον Δικέφαλο! Μετά από μια καταπληκτική σέντρα του Σιμάνσκι, ο Κρίστισιτς θα σηκωθεί ψηλότερα από όλους και με υπέροχη κεφαλιά θα κάνει το 0-1, βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ! Το γκολ έδωσε κι άλλο αέρα στην Ένωση. Στο 69’ ο Μπακάκης έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, με τον Μέγιερι να διώχνει δύσκολα στη γωνία του.

Η Ένωση κάπου εκεί κατέβασε στροφές, με τον Ατρόμητο παράλληλα να γίνεται πιο επιθετικός. Η ομάδα του Περιστερίου αναγκάστηκε να βγει μπροστά προκειμένου να ισοφαρίσει, με τον Σάββα Παντελίδη να αλλάζει τα πλάνα του, ρίχνοντας στο ματς και τους Βέλλιο, Ντε Πάου. Η ΑΕΚ πάντως ήταν εκείνη που βρήκε χώρους, με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν άλλες δύο καλές στιγμές, με Λιβάγια και Αλμπάνη. Τελικά το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους, με την Ένωση να φεύγει από το Περιστέρι με μια σπουδαίας σημασίας νίκη.