Την πρόβλεψη ότι η δίκη του στη Γερουσία για την καθαίρεσή του θα τελειώσει «πολύ γρήγορα» έκανε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα πρέπει να τελειώσει πολύ γρήγορα», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος από το Οβάλ Γραφείο, καταγγέλλοντας και πάλι «ένα κυνήγι μαγισσών».

Νωρίτερα σήμερα η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του αμερικανού προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης του.

Πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία

Η αμερικανική Γερουσία εκκίνησε σήμερα επισήμως την ιστορική διαδικασία της δίκης του Αμερικανού προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης του, και τα δύο άρθρα παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ αναγνώστηκαν στην ολομέλεια της αμερικανικής Άνω Βουλής.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ που προήδρευσε στη συνεδρίαση, κάλεσε τους επτά κατήγορους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στους οποίους επικεφαλής είναι ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ.

To χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας

Η σημερινή συνεδρίαση είναι διαδικαστική, καθώς η παραπομπή ενός προέδρου των ΗΠΑ σε δίκη έχει το δικό της… τελετουργικό.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη ο Σιφ ανέγνωσε τα δύο άρθρα παραπομπής.

Η Γερουσία θα καλέσει τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, που αναμένεται να ορκιστεί σε περίπου δύο ώρες πριν ορκίσει με τη σειρά του τους 100 γερουσιαστές, που θα είναι οι δικαστές.

Στη συνέχεια, οι ορκισμένοι γερουσιαστές θα ψηφίσουν τους κανόνες υπό τους οποίους θα διεξαχθεί η δίκη.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Συντηρητικών στη Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόνελ, έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κληθούν νέοι μάρτυρες, πέρα από τους ήδη υπάρχοντες.

Έπειτα, η Γερουσία θα καλέσει και επίσημα τον Ντόναλντ Τραμπ για να παρουσιαστεί επίσημα.

Τέλος, ο Ρόμπερτς θα συντονίσει τη δίκη, μόλις την τρίτη στην ιστορία των ΗΠΑ, που αναμένεται να αρχίσει ουσιαστικά την ερχόμενη Τρίτη 21η Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από