Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ, εκτελώντας ισάριθμες φορές τον αντίπαλό του από την άσπρη βούλα με τον Μπαράλες και πήρε βαθμολογική ανάσα. Με τον τρόπο αυτό διατηρήθηκε η εξαιρετική παράδοση απέναντι στους Κρητικούς (δεν έχει ηττηθεί ποτέ) στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την ομάδα του Ράσταβατς.

Από την πλευρά η ομάδα του Γιώργου Σίμου υπέστη την έβδομη συνεχόμενη νίκη εκτός έδρας.

Οι Αρκάδες έφτασαν τους 18 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ ο «λαβωμένος» από τραυματισμούς ΟΦΗ παρέμεινε στους 23 βαθμούς και την όγδοη θέση, μπαίνοντας προβληματικά στο 2020.

Οι δύο σημερινοί αντίπαλοι δεν βρίσκονταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πριν την έναρξη της αναμέτρησης της 18ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Αρκαδίας μετρούσε μόλις μία νίκη στις 9 τελευταίες αγωνιστικές (1-3-5), όντας στη 12η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΟΦΗ προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Με τη νίκη αυτή οι Αρκάδες πέτυχαν τη δεύτερη νίκη με τον Μίλαν Ράσταβατς στο τιμόνι τους, ενώ η ομάδα του Γιώργου Σίμου συνεχίζει να προβληματίζει τόσο εκτός έδρας (τελευταία νίκη στις 31/8 απέναντι στον Παναθηναϊκό) όσο και συνολικά στο πρωτάθλημα.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες, για άλλο ένα ματς ήταν πρωταγωνιστής από τη μεριά του, φτάνοντας τα 8 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανώτερος, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και μέχρι το 30 τα ποσοστά κατοχής της μπάλας έφτασαν το 70%-30%. Ο Μίλαν Ράσταβατς όμως με εξαιρετική τακτική, περιόρισε την δυναμική των Κρητικών από τον άξονα, κλείνοντας τους χώρους, κάτι που δυσκόλευε τους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Ο Αστέρας πάντως ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος με κεφαλιά του Μπαράλες, με τον Κουτρουμπή να απαντάει με άστοχη κεφαλιά στο 39′. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν για την ομάδα του Γιώργου Σίμου στο 42′, αλλά στο διαγώνιο σουτ του Φιγκεϊρέδο πέρασε άουτ.

Ό,τι δεν έκανε ο ΟΦΗ, το πέτυχε ο Αστέρας στις καθυστερήσεις, με τον Μπαράλες να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του στην εκπνοή, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (χέρι Γιαννούλη).

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι αντί να πιέσουν για την ισοφάριση, είδαν την ομάδα του Ράσταβατς να χάνει τις σημαντικότερες ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Σταδιακά όμως οι Αρκάδες έριξαν στροφές και έβαλαν σε προτεραιότητα την υπεράσπιση του υπέρ τους 1-0, με τους Κρητικούς να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία μετά το 70′.

Η μοναδική μοναδική καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο για τον ΟΦΗ ήταν ένα πλασέ του Σεμέντο στο 84΄, με τον Αστέρα να «κλειδώνει» τη νίκη του με νέο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαράλες στο 87΄.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άνχελ Ορτέγκα Μαρτίνες, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (67′ Ριέρα), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (82′ Ιγκλέσιας), Μπαράλες

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κουτρουμπής, Νέιρα (88′ Νάστος), Σεμέντο, Γιαννούλης, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (73′ Σόουζα), Στάικος (81′ Μάνος), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν