Ο ΠΑΟΚ, εξασφάλισε από την πρώτη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου κερδίζοντας του Κρητικούς με 3-0 με τα γκολ των Λημιου (24’), Μπίσεσβαρ (32’) και Άκπομ (63’).

Οι Θεσσαλονικείς  με τη νίκη τους αυτή πέτυχαν την εξιλέωση μετά την ήττα από τον Άρη, ενώ πήραν και ψυχολογία για το ματς που έρχεται και είναι με την ΑΕΚ. Ο Αμπέλ Φερέιρα, αποφάσισε να διαφοροποιήσει την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ λόγω των πολλών απουσιών.

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-4-1-1 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα δεξιά ο Ροντρίγκο, αριστερά ο Γιαννούλης και στο κέντρο της άμυνας οι Ίνγκασον και Βαρέλα. Στη μεσαία γραμμή οι Μαουρίσο και Εσίτι, στις πτέρυγες οι Λημνιός και Μπίσεσβαρ. Στην επίθεση ο Άκπομ και πίσω του ο Μίσιτς.

Από την πλευρά των γηπεδούχων ο Γιώργος Σίμος, παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Γουάλει κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν Οι Μπράουν, Κουτρουπής, Μαρινάκης και Κοροβέσης. Στη μεσαία γραμμή οι Νέιρα, Τσιλιανίδης και Στάικος. Τέλος στην επίθεση ο Μάνος ήταν στην κορυφή και στις πτέρυγες οι Βαζ και Σεμέδο.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι Θεσσαλονικείς, όπως μας έχουν συνηθίσει σε κάθε παιχνίδι, επέβαλαν τον ρυθμό τους. Με σωστή ανάπτυξη είχαν καταφέρει να φτάνουν με ευκολία στα καρέ του Γουάλει φέρνοντας μια αναστάτωση στην άμυνα του ΟΦΗ.

Μόλις στο τέταρτο λεπτό μετά από ωραία επίθεση και πάσα του Μπίσεσβαρ η μπάλα έφτασε στον Λημνιό που έκανε το σουτ στην εξωτερική πλευρά της εστίας των γηπεδούχων. Στο 12′ ακόμη μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, με τον Μίσιτς να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Άκπομ να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας

Οι Κρητικοί ότι καλό προσπάθησαν να δημιουργήσουν προερχόταν από τα λάθη της μεσοαμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ. Στο 18’η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Μάνο μέσα στην περιοχή ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά ο Ίνγκασον έκανε το τάκλιν και έκοψε σωτήρια τη μπάλα.

Ο Δικέφαλος που έψαχνε το γκολ για να ηρεμήσει το πέτυχε στο 24ο λεπτό. Μετά από πανέμορφη διαγώνια πάσα του Μίσιτς από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στα πόδια του Λημνιού με τον τελευταίο με πλασέ από κοντά να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Κροάτης μέσος έβγαλε άλλη μια ασίστ για γκολ που δεν πήγε χαμένη. Το γύρισμα της μπάλα στο ύψος του πέναλτι είχε αποδέκτη τον Μπίσεσβαρ, με τον έμπειρο μέσοεπιθετικό με ένα ξερό σουτ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στην εστία του ΟΦΗ γράφοντας το 2-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτό οι Θεσσαλονικείς έδειχναν πιο άνετοι στο βαρύ αγωνιστικό χώρο συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό αναζητώντας ένα τρίτο γκολ, όχι όμως με καθαρό μυαλό. Ο ΟΦΗ όμως η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στη μείωση του σκορ.

Στο 56’ ο Σεμέδο βρέθηκε έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ έκανε το σουτ με το δεξί με τον Πασχαλάκη να διώχνει τη μπάλα με το ένα χέρι. Ο Δικέφαλος απάντησε δύο λεπτά αργότερα μετά από κλέψιμο του Μίσιτς. Ο Κροάτης πέταξε στον χώρο για τον Άκπομ με τον Άγγλο φορ να κάνει μια κούρσα όμως το τελείωμα του πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού αποφάσισε να κάνει δύο μαζεμένες αλλαγές φρεσκάροντας την ομάδα του . Πέρασαν στο παιχνίδι οι Φιγκεϊρέδο και Μεγιάδο, ενώ αποχώρησαν οι Μάνος και Βαζ.

Πριν προλάβουν οι γηπεδούχοι να εφαρμόσουν τα νέα δεδομένα δέχθηκαν και τρίτο γκολ. Στο ο Μίσιτς με νέα κάθετη πάσα, βρήκε σε θέση βολής τον Άκπομ. Ο Άγγλος φορ με ωραίο πλασέ έγραψε το 3-0.

Στο 67’ είχαμε την αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Μαουρίσιο να μην μπορεί να συνεχίσει στο παιχνίδι λόγω ενοχλήσεων στο δεξί του πόδι με τον Λάμπρου να παίρνει τη θέση του. Αυτομάτως είχαμε μια σειρά από ανακατατάξεις στην 11αδα του Δικεφάλου.

Ο Μίσιτς πήγε δίπλα στον Εσίτι, ο Μπίσεσβαρ έγινε «10αρι» ενώ ο Λάμπρου πήγε στην δεξιά πλευρά της επίθεσης. Ο Αμπελ Φερέιρα βλέποντας πως το ματς είχε τελειώσει έκανε και τις υπόλοιπες αλλαγές του πολύ γρήγορα. Οι Βιερίνια και Μιχάι πέρασαν στις θέσεις των Λημνιού και Ίνγκασον.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ στο 77ο λεπτό. Ο Λάμπρου με υπέροχη ντρίμπλα πέρασε τον Κοροβέση, και από την μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του ΟΦΗ.

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάλει, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μπράουν, Νέιρα (81’ Νοικοκυράκης), Στάικος, Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Βαζ (60’ Μεγιάδο), Μάνος (60’ Φιγκεϊρέδο).

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον (72’ Μιχάι), Ροντρίγκο, Εσίτι, Μαουρίσιο (67’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Μίσιτς, Λημνιός (72’ Βιερίνια) , Άκπομ