Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα εις βάρος δύο νεαρών οπαδών του ΠΑΟΚ, άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

Οι νεαροί κατηγορούνται για το θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου, υποστηρικτή του Άρη, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων μετά τον αγώνα των δύο ομάδων, ο οποίος έληξε με μεγάλους νικητές τους κιτρινόμαυρους.

Ο 28χρονος βρήκε τραγικό θάνατο όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, που τον κυνηγούσαν στο κέντρο της πόλης. Οι αστυνομικοί εξέτασαν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και έτσι έφτασαν στα ίχνη των δύο κουκουλοφόρων, τους οποίους και συνέλαβαν.

Για την υπόθεση, ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα εις βάρος των δύο κατηγορούμενων, ενώ αποφάσισε να διαχωρίσει τη δικογραφία ως προς την οδηγό του οχήματος που παρέσυρε τον άτυχο άνδρα. Λίγα λουλούδια, κεριά και κασκόλ των ομάδων τους άφησαν φίλαθλοι στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο νεαρός.

Η θλιβερή είδηση του θανάτου του 28χρονου οπαδού, δεν άφησε αδιάφορη την ΠΑΕ Άρης, που αναλαμβάνει τα έξοδα της μεταφοράς της σορού του Βούλγαρου οπαδού στην πατρίδα του.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι γιος αστυνομικού που υπηρετούσε στην διεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας και τώρα υπηρετεί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενώ φέρεται να βρίσκεται στο περιβάλλον του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Τέλος, αποτροπιασμό προκάλεσε το βίντεο με οπαδούς του ΠΑΟΚ, να χορεύουν και να πανηγυρίζουν για τη δολοφονία του αδικοχαμένου Βούλγαρου φιλάθλου.