Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Ο… νέος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μπορεί να είχε τη λάμψη, αλλά ο παλιός Κριστιάνο Ρονάντο είχε την ουσία.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ βγήκε μπροστά, πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στην Κάλιαρι και οδήγησε την Γιουβέντους στη νίκη με 4-0. Μια νίκη που ανέβασε την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι στην κορυφή της βαθμολογίας με 45 βαθμούς, με τους Μπιανκονέρι να περιμένουν πλέον το μεγάλο ματς της Νάπολι με την Ιντερ για να δουν αν θα έχουν συγκάτοικο στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Σουηδός σταρ δεν κατάφερε να συνδυάσει με νίκη τη επανεμφάνισή του με τη φανέλα της Μίλαν, καθώς οι Ροσονέρι έμειναν στο 0-0 με την Σαμπντόρια.  Μια επιστροφή, που, «τρέλανε» τους οπαδούς της Μίλαν, οι οποίοι αποθέωσαν τον αγαπημένο τους Ζλάταν.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Φιορεντίνα έμεινε στο 1-1 με την Μπολόνια, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 90+4’ με τον Ορσολίνι, ενώ η Αταλάντα διέλυσε με 5-0 την Πάρμα.

One man show

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο το παιχνίδι με την Κάλιαρι, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να πετυχαίνει χατ-τρικ και να βάζει τη σφραγίδα στον σημερνό αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο οι Μπιανκονέρι σφυροκόπησαν την αντίπαλη εστία, αλλά δεν κατάφεραν  να ανοίξουν το σκορ. Στο δεύτερο μέρος πήρε μπρος η ιταλική μηχανή και με μηχανοδηγό τον Κριστιάνο Ρονάλντο καθάρισε το παιχνίδι.

Στο 49ο λεπτό ο CR7 έκλεψε την μπάλα από τον Κλάβαν, πέρασε τον Ολσεν και έκανε το 1-0.  Στο 66’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ροκ στον Ντιμπάλα. Ο Κριστιάνο το εκτέλεσε για το 2-0, ενώ στο 81’ ο Πορτογάλος από εκτελεστής έγινε δημιουργός.

Ο Ιβηρας είδε την κίνηση του Ιγκουαΐν, του πέρασε την πάσα και ο Αργεντινός με πλασέ έκανε το 3-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Κριστιάνο ξαναχτύπησε, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Ο Ντάγκλας Κόστα άνοιξε ωραία για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και αυτός νίκησε σε τετ-α-τετ τον Όλσεν, βάζοντας το κερασάκι στην τετραόροφη τούρτα.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Μπονούτσι, Σάντρο, Ντεμιράλ, Κουαδράδο, Πιάνιτς, Ματουϊντί (83′ Τσαν), Ράμσεϊ (80′ Ντάγκλας Κόστα), Ραμπιό, Ρονάλντο, Ντιμπάλα (70′ Ιγκουαΐν).

ΚΑΛΙΑΡΙ: Όλσεν, Πελεγκρίνι, Κατσιατόρε(61′ Φαραγκό), Κλάβαν, Ναϊνγκολάν, Βαλουκίεβιτς, Τσιγκαρίνι (85′ Ολίβα), Πέδρο, Ρογκ, Νάντες, Σιμεόνε (80′ Τσέρι).

Ενας Ζλάταν δεν φέρνει την άνοιξη

Με γκέλα ξεκίνησε το 2020 η Μίλαν. Στην επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο Μιλάνο, οι Ροσονέρι έμειναν στο 0-0 με την Σαμπντόρια. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Σούσο, αλλά ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 50’ η Σαμπντόρια απείλησε τον Ντοναρούμα με τον Γκαμπιαντίνι, αλλά ο τερματοφύλακας γηπεδούχων απέκρουσε και στη συνέχεια ο Ερναντές έδιωξε πάνω στη γραμμή.  Στο 55’ μπήκε στο παιχνίδι ο Ζλάταν, ο οποίος στο 59’ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Οντέρο απέκρουσε, όπως και στο 65′ το σουτ του Λεάο.

Στο 71’ ο Λεάο έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Μπενασέρ γέμισε για τον Μουζάκιο, αυτός έστρωσε στον Λεάο, ο Πορτογάλος προσπάθησε να σκοράρει, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ετσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Ερναντές, Μουζάκιο, Καλάμπρια, Ρομανιόλι, Μποναβεντούρα (56′ Ραφαέλ Λεάο), Τσαλχάνογλου, Κρούνιτς, Μπενασέρ Σούσο, Πιόντεκ (55′ Ιμπραΐμοβιτς)

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Οντέρο, Σαμπό, Κόλεϊ, Μούρου, Μπερεζίνσκι, Λινέτι, Ραμίρες (30’ Ντεπάολι, 42’ Γιάνκτο), Βιέιρα, Θόρσμπι, Κουαλιαρέλα, Γκαμπιαντίνι