Τα backstages από φωτογραφίσεις μόδας με την πανύψηλη (πάνω από 1,87 μ.) όσο και θρυλική Βερούσκα η οποία πονοκεφάλιαζε τις στυλίστριες και τους στυλίστες που έπρεπε να την εφοδιάζουν με παπούτσια νούμερο 45.

Η ηθοποιός Ρενέ Ρούσο μπροστά στον καθρέπτη με τον μακιγιέρ της να επιμελείται τις τελευταίες πινελιές. Ο ίδιος ο Ρίτσαρντ Αβεντον στο στούντιο του, περιστοιχισμένος από τις φωτογραφίες του.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Μαριλένα Αστραπέλλου φυλλομετρά το λεύκωμα «Avedon: Behind the Scenes 1964-1980» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις PowerHouse Books, στο οποίο ο βοηθός του θρυλικού δημιουργού, Γκίντεον Λιούιν, παρουσιάζει περί τα διακόσια στιγμιότυπα από τα παρασκήνια των φωτογραφίσεων του Αβεντον – από την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι μέχρι τα σετ σε εξωτικούς προορισμούς όπως η Ιαπωνία.

Με αυτόν τον τρόπο ρίχνει μια λοξή ματιά στο έργο ενός δημιουργού ο οποίος, ας μην ξεχνάμε, είναι ο πρώτος φωτογράφος μόδας για τον οποίο διοργανώθηκε αναδρομική έκθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης το 1978.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»