Μπορεί οι γιορτές των Χριστουγέννων να είναι ημέρες χαράς για τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, ωστόσο αυτές τις μέρες έχουν σημειωθεί και μερικά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν σοκάρει την ανθρωπότητα.

Άνθρωποι οι οποίοι πίστευαν πως θα ζήσουν τις γιορτινές μέρες αγαπημένοι και ευτυχισμένοι, τελικά έγιναν μάρτυρες εγκλημάτων που συντάραξαν την ανθρωπότητα.

Ποια είναι, λοιπόν, μερικά από τα χριστουγεννιάτικα εγκλήματα που έμελλε να χαλάσουν για πάντα το εορταστικό πνεύμα μερικών;

Η άγρια δολοφονία της εξάχρονης με το αγγελικό πρόσωπο

Ήταν ανήμερα Χριστουγέννων 1996 όταν η εξάχρονη JonBenét Ramsey δολοφονήθηκε.

Η εξάχρονη με το αγγελικό πρόσωπο, η οποία μάλιστα είχε πάρει και μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς ομορφιάς έχασε μυστηριωδώς την ζωή της το βράδυ των Χριστουγέννων.

Πέρασε μία μέρα από όταν ο πατέρα της βρήκε δολοφονημένη στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας,  στο Boulder του Κολοράντο.

Ήταν στραγγαλισμένη και στο κεφάλι έφερε βαριά τραύματα.

Οι ιατροδικαστές θα ανακαλύψουν επίσης στο άψυχο σωματάκι του, ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ στο εσώρουχό της θα εντοπιστεί DNA το οποίο όπως θα διαπιστωθεί αργότερα δεν ανήκε σε κανένα από τα μέλη της οικογένειας.

Οι Ράμσευ πάντως από την πρώτη στιγμή θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή των υπόπτων της αστυνομίας, με τους ίδιους να μην παραδέχονται ποτέ πως είχαν κάποια ανάμειξη στην υπόθεση της δολοφονίας της μικρής Τζόνμπενε.

Το έγκλημα εξακολουθεί να παραμένει ανεξιχνίαστο και οι έρευνες των αστυνομικών για την ανεύρεση της αλήθειας συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Ο έμπορος που σκότωσε με τσεκούρι όλη του την οικογένεια

Σοκάρει η ιστορία του εμπόρου από την Καλοφόρνια που σκότωσε με τσεκούρι όλη του την οικογένεια έξι μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Ήταν 19η Δεκεμβρίου του 1954 όταν ο Χάρολντ Όιλαρ ξεκλήρισε την οικογένειά του μετά το τέλος του χριστουγεννιάτικού τους πάρτι.

Σύμφωνα με τα αμερικάνικα μέσα, ο Χάρολντ πρώτα πήγε στο δωμάτιο και σκότωσε τη σύζυγό του που κοιμόταν, και στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο σκότωσε και τα τρία του παιδιά 12, 10 και 7 ετών.

Στη συνέχεια κλειδώθηκε  στο μπάνιο πήρε υπνωτικά και άνοιξε το γκάζι με σκοπό να θέσει και ο ίδιος τέρμα στη ζωή του, κάτι που δεν κατάφερε τελικά με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Ο Χάρολντ ο οποίος είχε ψυχολογικά προβλήματα παραδέχτηκε στην αρχή το έγκλημά του, ωστόσο μετά φώναζε πως δεν μπορούσε να πιστέψει πως όλα αυτά δεν είχαν συμβεί στον ύπνο του.

Τελικά ο Οιλάρ καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά πριν εκτελεστεί η ποινή κρεμάστηκε στο κελί του με πετσέτες.

Ο άνδρας που σκότωσε τα έξι του παιδιά ανήμερα Χριστουγέννων

Ήταν ανήμερα Χριστουγέννων του 1929  όταν ο 43χρονος , Charlie Lawson  δολοφόνησε τη σύζυγό και τα έξι από τα επτά παιδιά του στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο μόνος που θα γλιτώσει θα είναι ο μεγαλύτερος γιος του, 16 ετών, κι αυτό γιατί ο πατέρας του, προηγουμένως τον είχε στείλει σε μία δουλειά εκτός σπιτιού, ίσως επειδή γνώριζε πως λόγω την ηλικίας του θα μπορούσε να του χαλάσει το εφιαλτικό του σχέδιο.

Ο Lawson αφού σκότωσε την οικογένειά του με καραμπίνα στη συνέχεια εκτελεί και τα δυο πιστά του σκυλιά και βάζει τέρμα στη ζωή του.

Το μακελειό είχε γίνει πρώτο θέμα σε πολλές αμερικάνικες εφημερίδες και είχε σοκάρει την ΗΠΑ.