Έτσι κι αλλιώς έμοιαζε από πριν ως ένα παιχνίδι που δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος. Έτσι κι αλλιώς κανένας πια δεν χαρακτηρίζει ντέρμπι ένα παιχνίδια απέναντι στη φετινή τραγική Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Έτσι κι αλλιώς οι «Πολίτες» ήταν το μεγάλο φαβορί, ακόμα και σε μια κατάσταση η οποία δεν είναι ούτε για εκείνους η καλύτερή τους.

Τα έκανε όλα αυτά πιο εύκολα ο υπέροχος Κέβιν Ντε Μπρόινε. Αυτός ο παιχταράς απλοποίησε τα πράγματα από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα. Πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα, ο Βέλγος με έναν «κεραυνό» μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» για το 0-1.

Στο 15’ ήταν εκείνος που έδωσε μισό γκολ στον Στέρλινγκ, έπειτα από μια επίθεση για σεμινάριο της Σίτι, που κρύφτηκε η μπάλα. Και στο 40’ με ένα καταπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή, ο Ντε Μπρόινε έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 0-3, τελειώνοντας τη σεμνή τελετή από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Βέλγος με δύο γκολ και μία ασίστ ήταν ο MVP, η Σίτι έκανε απλή διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο, διατηρώντας με ευκολία το 0-3, η Άρσεναλ παραμένει… χωμένη στον προβληματισμό και τη μιζέρια.