Μπορεί να τα βρήκε σκούρα, μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της, όμως η ΑΕΚ, στο ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της, κατάφερε να πάρει τη νίκη φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς από τα Πηγάδια. Η Ένωση επιβλήθηκε με 1-0 της Ξάνθης χάρη σε μια γκολάρα του Κώστα Γαλανόπουλου.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους γηπεδούχους, έδειξαν ομοιογένεια, όμως δημιουργικά είχαν ζητήματα. Ωστόσο η αποβολή του Φασίδη στο 74’ με δεύτερη κίτρινη άλλαξε τα δεδομένα του ματς, τους έδωσε χώρους και τελικά βρέθηκε ο τρόπος για ένα γκολ, που αποδείχθηκε αρκετό.

Ο Μάσιμο Καρέρα επεφύλασσε εκπλήξεις όσον αφορά στον σχηματισμό της ΑΕΚ, παρατάσσοντας την ομάδα του με 3-5-2 και τον Σβάρνα στην ενδεκάδα, αντί του Βέρντε. Η Ένωση επιχείρησε να «σφίξει» περισσότερο τον άξονά της και να απειλήσει από εκεί. Όπως έκανε για πρώτη φορά στο 13’, με το σλάλομ του Μάνταλου που τελικώς απέφερε ένα κόρνερ για τον Δικέφαλο.

Στο 20’ ήταν η σειρά του Λιβάγια να πλησιάσει στην αντίπαλη περιοχή, με τον Κροάτη φορ να πιάνει ένα ωραίο σουτ που ανάγκασε τον Αμπάτ σε δύσκολη επέμβαση στη γωνία του. Ωστόσο αυτό το ορεξάτο ξεκίνημα της ΑΕΚ στο ματς δεν κράτησε πολύ.

Όσο περνούσε ο χρόνος η Ξάνθη έκλεινε τους χώρους και παρότι η Ένωση διατηρούσε την κατοχή, δεν έβρισκε τους τρόπους να δημιουργήσει. Οι Κιτρινόμαυροι έφταναν κοντά στην περιοχή των γηπεδούχων όμως κάπου εκεί… μπλόκαραν.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο στο παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με το θέαμα στον αγώνα να είναι φτωχό και φυσικά να μην υπάρχουν τέρματα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία της ΑΕΚ. Ο Κρίστισιτς έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή με τον Αμπάντ να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ. Η Ένωση εξακολουθούσε να έχει προβλήματα στη δημιουργία και η υπεροχή της στον αγώνα έμοιαζε ανούσια.

Η ομάδα του Καρέρα κυκλοφορούσε την μπάλα στα ¾ του γηπέδου, αλλά στην τελική συνεργασία υπήρχε πρόβλημα. Η Ξάνθη από την άλλη παρέμενε σε παθητικό ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική των γηπεδούχων έγινε στο 63’ με ένα σουτ του Σόσα που έφυγε άουτ.

Στο 67’ ο Ζαχαριάδης θα υποδείξει πέναλτι σε πέσιμο του Χουλτ μέσα στην περιοχή, όμως μετά από έλεγχο VAR θα πάρει πίσω την απόφασή του. Στο 75’ τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν. Ο Φασίδης αποβλήθηκε ορθά με δεύτερη κίτρινη κάρτα με την Ξάνθη να μένει έτσι με παίκτη λιγότερο και την Ένωση να αποκτά αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο Καρέρα προχώρησε άμεσα σε αλλαγή συστήματος. Ο Σβάρνας πέρασε εκτός, ο Βέρντε στη θέση του και η διάταξη της ΑΕΚ μετατράπηκε σε 4-2-3-1. Πλέον η Ένωση βγήκε μαζικά μπροστά κυνηγώντας ένα γκολ που θα την έφερνε μπροστά στο σκορ. Στο 82’ οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν μια ανάσα από το να σκοράρουν. Η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Λιβάγια που σούταρε με δύναμη αλλά ο Αμπάντ είπε «όχι».

Δύο λεπτά μετά όμως θα έρθει και το γκολ. Ο Γαλανόπουλος με μια «βολίδα» έξω από την περιοχή θα κάνει το 0-1, βάζοντας έτσι τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ! Η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ και έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, προσπάθησε να «κλειδώσει» το ματς χωρίς ρίσκα. Ο Σιμόες μπήκε στη θέση του Λιβάγια προκειμένου ο άξονας να «δέσει» ακόμα περισσότερο, με την διάταξη να αλλάζει ξανά, αυτή τη φορά σε 4-3-3.

Τα πράγματα ήταν στα μέτρα της ΑΕΚ που διαχειρίστηκε έξυπνα το προβάδισμά της και κατάφερε να πάρει τη νίκη στα Πηγάδια, με τον Καρέρα να ξεκινά απόλυτα πετυχημένα τη θητεία του στον κιτρινόμαυρο πάγκο και την Ένωση να δίνει συνέχεια στα πετυχημένα αποτελέσματα.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (80’ Βέρντε), Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς, Χουλτ, Μάνταλος, Λιβάγια (88’ Σιμόες), Ολιβέιρα (90’+ Γιακουμάκης).

Ξάνθη (Γ. Παράσχος, 3-6-1): Αμπάντ, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Λισγάρας (87’ Εντουάρντο), Φασίδης, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Σόσα, Τζουρίτσκοβιτς (73’ Ντε Αμορίμ), Στάρτζεον, Μπαριέντος (81’ Τερκί).