Από αγαπημένο παιδί της πόλης, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει εξελιχθεί πλέον σε «persona non grata» από τους πολίτες του Μάλμε, μετά την αποκάλυψη ότι είναι συνιδιοκτήτης στην ομάδα της Χάμαρμ

Εκατοντάδες e-mail έχουν φτάσει στο Δήμο του Μάλμε ζητώντας την απομάκρυνση του αγάλματος (που έχει δεχθεί βανδαλισμό) του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, θέμα που είναι υποχρεωμένο να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πόλη στην οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε και για την οποία πάντα ανέφερε ότι είναι άρρηκτα δεμένος ο Σουηδός σούπερ σταρ, έχει στραφεί εναντίον του, από τότε που αγόρασε μετοχές της Χάμπαρμπι.

Το άγαλμα των δέκα μέτρων που βρίσκεται μπροστά στο γήπεδο της Μάλμε εξακολουθεί να είναι βανδαλισμένο, η αστυνομία το φυλάει προκαλώντας μάλιστα την δυσαρέσκεια των πολιτών που υποστηρίζουν ότι η πόλη έχει πιο σοβαρά προβλήματα.

Μετά την σακούλα σκουπιδιών στο πρόσωπο, το καπάκι λεκάνης στο χέρι, η λέξη «Judas», γράφτηκε με ροζ σπρέι στην βάση του έργου.

Τώρα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Δήμος της πόλης έχει λάβει πάνω από 550 αιτήματα, που ζητούν την μεταφορά του αγάλματος στην Στοκχόλμη, μπροστά από το στάδιο όπου παίζει η Χάμαρμπι.