Ο Άλβαρο Μοράτα έγραψε ιστορία!

Όχι επειδή έδωσε τη νίκη στην Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Λεβερκούζεν με δικό του γκολ στο 78′ (1-0), αλλά επειδή πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά κάποιος άλλος στην ιστορία των δύο ομάδων της Μαδρίτης.

Ο Ισπανός επιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει σκοράρει και με την Ατλέτικο και με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League.

Η Ατλέτικο πέτυχε μία ακόμη νίκη με το… στανιό και το συνηθισμένο σκορ, το 1-0 δηλαδή. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλά πράγματα, με τη Λεβερκούζεν να είναι ελαφρώς καλύτερη και να έχει κάποιες ευκαιρίες, χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο.

Στο β΄μέρος δεν άλλαξε κάτι δραματικά με το ματς να δείχνει από νωρίς πως θα κριθεί είτε στο γκολ είτε στο 0-0. Η καθοριστική στιγμή έγινε στο 70′, όταν ο Μοράτα πήρε τη θέση του Κόκε στον αγωνιστικό χώρο. Οκτώ λεπτά αργότερα «μίλησε» η κλάση του Ισπανού.

Ο Λόντι έκανε πολύ καλή σέντρα από αριστερά και ο Μόρατα από κοντά  με κεφαλιά νίκησε τον Χράντεσκι για το τελικό 1-0, με την Ατλέτικο να φτάνει στους 7 βαθμούς μετά από 3 αγωνιστικές και τις «ασπιρίνες» να βρίσκονται ακόμα στο μηδέν.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλακ, Τρίπιερ, Χιμένες (15′ Ερμόσο), Φελίπε, Λόντι, Κόκε (70′ Μοράτα), Ερέρα, Τόμας, Σαούλ, Κορέα (62′ Λεμάρ), Ντιέγκο Κόστα.

Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χραντέτσκι, Βάιζερ, Τα, Σ. Μπέντερ, Λ. Μπέντερ, Μπελαράμπι, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Ντεμιρμπάι (84′ Λούκας Αλάριο), Αμίρι, Βόλαντ, Χάβερτς (76′ Παουλίνιο).