Εντοπίστηκε σε διαμέρισμα, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή, όπου βρέθηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη εγκαταλελειμμένο ένα βρέφος, η φερόμενη ως μητέρα του.
Η γυναίκα, ημεδαπή ηλικίας 24 ετών, που γέννησε γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο σπίτι της, παρουσία -σύμφωνα με πληροφορίες- του συντρόφου και του αδερφού της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου επίσης νοσηλεύεται, για προληπτικούς λόγους, το νεογέννητο κοριτσάκι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Κατά την εξέταση της γυναίκας διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ακόμη αποκολληθεί ο πλακούντας, οπότε οδηγήθηκε στην αίθουσα τοκετών. Η σωματική της υγεία είναι, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, καλή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Το χρονικό της υπόθεσης
Το βρέφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μπροστά από είσοδο πολυκατοικίας, το μεσημέρι της Τρίτης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, ένοικος της πολυκατοικίας εντόπισε το βρέφος γύρω στη 1 το μεσημέρι, στην είσοδο του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Ιακώβου Πολυλά, στη Χαριλάου.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το βρέφος στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του βρέφους είναι καλή και προληπτικά νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών του ΕΣΥ στο Ιπποκράτειο, αναφέρει το ΑΠΕ.
- Youth Pass 2026: Όσα πρέπει να ξέρετε για το voucher των 300 ευρώ – Πώς θα κάνετε αίτηση, τι πρέπει να προσέξετε
- Φορολογικές δηλώσεις: Η ΑΑΔΕ πατά το κουμπί της υποβολής για 1,5 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους
- Κτηματολόγιο: Πώς με ένα λάθος μπορεί να χάσεις το ακίνητο – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες






