Μοιρασιά στο μεγάλο ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο Ολντ Τράφορντ για την 9η αγωνιστική.

Οι κόκκινοι κατάφεραν να παραμείνουν αήττητοι, παρόλο που έχασαν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι όπου δεν έπιασαν καλή απόδοση και οι γηπεδούχοι σε γενικές γραμμές ήταν ανώτεροι.

Η Γιουνάιτεντ ήταν παθιασμένη, πήγαινε δυνατά σε όλες τις μονομαχίες και φαινόταν να θέλει πιο πολύ το ματς. Ένα ματς που είχε στα χέρια της για 85 λεπτά και μάλιστα με αρκετά καλή εμφάνιση, προτού ο απροσδόκητος ήρωας, Άνταμ Λαλάνα σώσει την παρτίδα για τους κόκκινους.

Ο Λαλάνα, ο οποίος ήταν ξεχασμένος ακόμη και για τους φίλους της Λίβερπουλ και είχε να σκοράρει από τον Μάιο του 2017, ήταν αυτός που λύτρωσε την ομάδα του Κλοπ, διατήρησε το αήττητο και μια ασφαλής διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στη βαθμολογία.

Ο Λαλάνα αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή και με το γκολ του έδωσε τον βαθμό (1-1) στη χειρότερη φετινή Λίβερπουλ, ενώ από την άλλη η Γιουνάιτεντ που ήταν βελτιωμένη, πρέπει να νιώθει χαμένη από το αποτέλεσμα, αλλά και από τη θέση της στη βαθμολογία, καθώς βρίσκεται στην 13η θέση.

Μπορεί η βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες να είναι τεράστια, ωστόσο το ματς είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Οι κόκκινοι διάβολοι προηγήθηκαν στο 35’ με τον Ράσφορντ, μετά από μια πολύ όμορφη πάσα του Τζέιμς και έδειχναν ικανοί για τη νίκη, αλλά δεν άντεξαν μέχρι τέλους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ οπισθοχώρησε για να κρατήσει το προβάδισμα και μέχρι το 85ο λεπτό τα κατάφερνε περίφημα. Μάλιστα είχε τις στιγμές με τον Ράσφορντ στο 67′ και με τον Φρεντ στο 84΄ να τελειώσει το ματς, όμως οι δυο τους αστόχησαν.

Πέντε λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90′ λοιπόν, ο Ρόμπερτσον σέντραρε από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και στο δεύτερο δοκάρι ο από μηχανής Θεός Λαλάνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα επόμενα 10 λεπτά με τις καθυστερήσεις, η Λίβερπουλ πίεσε αρκετά, έβαλε στα καρέ της τη Γιουνάιτεντ και θα μπορούσε να σκοράρει για ένα ανέλπιστο διπλό. Όμως Αλεξάντερ-Άρνολντ και Τσάμπερλεϊν αστόχησαν με αποτέλεσμα να μένει το 1-1 μέχρι το τέλος.