«Παρακαλώ μπορείτε να βρείτε και ενημερώσετε έναν αστυνομικό που ξέχασε εδώ ένα τσαντάκι με το υπηρεσιακό όπλο του να περάσει να το πάρει;»

Αυτή την απίστευτη κλήση από τον ιδιοκτήτη ενός μπαρ στην περιοχή της Ακρόπολης δέχθηκε -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – πριν από λίγα 24ωρα το τηλεφωνικό κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με τον καταστηματάρχη να ψάχνει μέσω του «100» τον αστυνομικό που όχι μόνο άφησε το όπλο του αλλά δεν το αναζήτησε αρκετές ώρες μετά την απώλειά του.

Και την οποία δεν είχε αντιληφθεί…

Ενα ακόμη κρούσμα κλοπής

Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα κλοπής και απώλειας οπλισμού από αστυνομικούς, ύστερα από τα τρία διαδοχικά περιστατικά αρπαγής όπλων που είχαν σημειωθεί προ μίας εβδομάδας στο Μεταξουργείο, πάλι στην Ακρόπολη και στον Αγιο Δημήτριο.

Κάτι που θεωρήθηκε δείγμα των προβληματικών αντιλήψεων που έχουν κάποιοι ενστολοι και της εικόνας διάλυσης που υπάρχει σ ένα σημαντικό τμήμα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες ανέδειξε ότι ο αστυνομικός που εγκατέλειψε το όπλο του στο μπαρ της Ακρόπολης και δεν το αναζήτησε για ώρες, είναι αρχιφύλακας που υπηρετεί στην Αμεση Δράση σε κρίσιμη υπηρεσία για τον περιορισμό της εγκληματικότητας που απαιτεί διαρκή ετοιμότητα.

Ο συγκεκριμένος είχε την τύχη η τσάντα με το όπλο του να μην κλαπεί από κάποιο άλλο άτομο και να παραδοθεί από τον ευσυνείδητο καταστηματάρχη.