Για πολιτική δίωξη εναντίον του και εγκληματική οργάνωση που τον έχει στοχοποιήσει έκανε λόγο, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής εις βάρος του.

Όπως ανέφερε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που να τεκμηριώνουν οποιαδήποτε ενοχή του για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, για πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μάλιστα προανήγγειλε προσφυγή του στον Άρειο Πάγο για να προστατευθεί.

«Παραπέμψτε με, καταδικάστε με εκτελέστε με άλλα ακούστε με. Αναζητούν εναγωνίως ψευδομάρτυρες ειδικά στο χώρο της δικαιοσύνης για να τους στρατολογήσουν στην εγκληματική τους οργάνωση… Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τον «Ρασπούτιν». Τα στοιχεία θα τα πάω στον Άρειο Πάγο για να ζητήσω την προστασία μου της οικογενείας, μου άλλα και της ίδιας της Δικαιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά.

«Χωρίς κανένα λόγο και αιτία δέχομαι επικοινωνιακή πρόστυχη και βάρβαρη επίθεση» υποστήριξε, σημειώνοντας πως υπάρχει οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο το οποίο εκτελείται εις βάρος του.

«Θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, τονίζοντας πως «είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίσω τον εαυτό μου και το καλώς εννοούμενο συμφέρον και της Δικαιοσύνης και της πολιτικής».

«Εγκληματική ομάδα επιχειρεί την πολιτική μου δίωξη για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες και να με εκδικηθεί» πρόσθεσε.

«Για ποια ηθική αυτουργία κατηγορούμαι;»

Στη συνέχεια, αφού παρέθεσε στοιχεία από δηλώσεις εμπλεκόμενων προσώπων, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναρωτήθηκε για ποια ηθική αυτουργία κατηγορείται και σε υψηλούς τόνους καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επηρεάσει και να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. «Είναι μια από τις πολλές αποδείξεις ότι επιδιώκεται η εκδικητική πολιτική δίωξη εις βάρος μου» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος επιχείρησε να ταυτιστεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη δική μου και του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δεν τολμάτε να κινηθείτε. Ελπίζετε πως η λάσπη που θα ρίξετε πάνω μου θα λεκιάσει κι αυτόν».

«Κατηγορητήριο με τέτοιες ελλείψεις δεν συντάσσεται ποτέ. Κι αν ακόμα συνταχθεί καταρρίπτεται χωρίς δεύτερη σκέψη» υποστήριξε, ζητώντας να πάνε στην Προανακριτική Επιτροπή όλες οι σχετικές δικογραφίες.

Δείτε την ομιλία του:

Η συζήτηση ολοκληρώνεται με μυστική ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί αργά απόψε.

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου για τέσσερα αδικήματα:

  • Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών.
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος.
  • Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
  • Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.