Σε πολιτική «εξίσωση» που θα περιλαμβάνει τις θεσμικές αλλαγές του επόμενου τριμήνου, σηματοδοτώντας τις σχέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλά και εκείνες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, ενδέχεται να εξελιχθούν τα πρώτα ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς στο τέλος της εβδομάδας.

Στη σκιά της Προανακριτικής για τη Novartis που συγκροτείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Πρωθυπουργός προχωρά σε άσκηση συναίνεσης για τη νομοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, όπως θα είναι το επίσημο «προσκλητήριο».

Ομως στα τετ α τετ που προγραμματίζονται για την ερχόμενη Παρασκευή (ή και Πέμπτη, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή αναμένεται να αποκαλυφθούν «κόκκινες γραμμές» και περιθώρια «εκπτώσεων» για τα επόμενα κρίσιμα πολιτικά διακυβεύματα: νέος εκλογικός νόμος, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, συνταγματική αναθεώρηση.

«Η αναζήτηση συναίνεσης για την ψήφο των αποδήμων δεν είναι προσχηματική, αλλά ουσιαστική. Και θα είναι το μοναδικό θέμα που θα θέσει ο Πρωθυπουργός. Ωστόσο είναι ανοιχτός να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για οποιοδήποτε θέμα επιθυμούν» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

-Η κυβερνητική πρόταση για την ψήφο των αποδήμων

-Οι συζητήσεις για το διπλό σύστημα ψηφοφορίας

-Η κυρίαρχη σκέψη του κυβερνητικού επιτελείου για την εκλογή ΠτΔ

Διαβάστε περισσότερα στα «Νέα» της Δευτέρας που κυκλοφορούν

Ασκήσεις συναίνεσης στη σκιά της Novartis