Τον τρόπο που δρούσε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών αποκαλύπτουν νέες μαρτυρίες, καθώς και στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ζευγάρι που υιοθέτησε μωρό μέσω του κυκλώματος τον Ιούλιο του 2018 απευθύνθηκε και πάλι στη γυναικολόγο, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ANT1, η γυναικολόγος φέρεται να απάντησε πως η βιολογική μητέρα του πρώτου παιδιού που είχε υιοθετήσει το ζεύγος ήταν και πάλι έγκυος, οπότε θα μπορούσε να εξεταστεί αυτή η περίπτωση.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, το κύκλωμα είχε συγκεκριμένη δομή, ενώ ένας δικηγόρος και μία μαιευτήρας – γυναικολόγος φέρεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ποιοι κινούσαν τα νήματα

Σε συνεργασία με μία μαία, η γιατρός και ο δικηγόρος εντόπιζαν τα ζευγάρια που επιθυμούσαν να αποκτήσουν παιδί.

Ακολούθως, φέρεται να έδιναν εντολή σε τρεις γυναίκες από τη Γεωργία – οι οποίες είχαν συνδέσμους σε κλινικές – να στρατολογήσουν γυναίκες, που είτε θα έδιναν τα παιδιά που γεννούσαν, είτε θα γίνονταν παρένθετες μητέρες, είτε δότριες ωαρίων.

Ο δικηγόρος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, φέρεται να αναλάμβανε τις διαδικασίες για να ολοκληρωθούν οι υιοθεσίες.

Σοκαριστικοί διάλογοι

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ζευγαριού που υιοθέτησε βρέφος, μέσω του κυκλώματος, τον Ιούλιο του 2018 και αποφάσισε έναν χρόνο μετά να μεγαλώσει την οικογένεια και απευθύνθηκε εκ νέου στη γυναικολόγο που φέρεται να κινούσε τα νήματα.

«Θέλουμε με τη γυναίκα μου να υιοθετήσουμε ακόμη ένα παιδάκι» ήταν τα λόγια του πατέρα, με τη γυναικολόγο να απαντά: «Ωραία! Η βιολογική μητέρα του πρώτου σας παιδιού είναι και πάλι έγκυος. Αν θέλετε να δούμε αυτή την περίπτωση».

Το κατηγορητήριο και οι αμοιβές

Κατά το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος παρουσίαζαν στα ζευγάρια τις υποψήφιες παρένθετες μητέρες. Αυτές λάμβαναν αμοιβή που ξεπερνούσε τις 25.000 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις. Αμοιβή λάμβαναν επίσης και οι «μεσίτριες».

«Μόλις πληρωθείς από το ζευγάρι θα μου δώσεις 1.000 ευρώ» ακούγεται να λέει η γεωργιανή μεσίτρια, με την υποψήφια παρένθετη μητέρα να αρνείται να δώσει τόσα χρήματα.

«Αυτό που λέω εγώ θα κάνεις. Κατάλαβες; Εγώ μεσολάβησα να γίνεις παρένθετη» συνεχίζει η γεωργιανή μεσίτρια.

Τα κέρδη

Τα παράνομα κέρδη που αποκόμισε το κύκλωμα την τελευταία τριετία φέρεται να ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Στο κύκλωμα φέρεται να συμμετείχαν 66 άτομα, με την αστυνομία να έχει συλλάβει 12 εξ αυτών.