Το νέο VW -T Roc κατάφερε να κυριαρχήσει στην  , στην κατηγορία των compact SUV με 806 ταξινομήσεις το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019, εξασφαλίζοντας μερίδιο περίπου 12% της κατηγορίας.

Το γερμανικό μοντέλο διαθέτει έναν ιδιαίτερα μοντέρνο σχεδιασμό, με πολλαπλά συστήματα τεχνολογίας, τόσο στον τομέα της ασφάλειας όσο και της συνδεσιμότητας. Πρόσφατα αναδείχθηκε ως Best in Class” στην κατηγορία του στις δοκιμές του Euro NCAP, και συνδυάζει την επιβλητικότητα ενός SUV με τον δυναμισμό ενός compact hatchback.  Διαθέτει άφθονους χώρους για 5 άτομα με τις αποσκευές τους και πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το νέο T-Roc έχει μία εντυπωσιακή εμπορική επιτυχία τη χρονιά που διανύουμε!

Επίσης, επιτυχημένη κρίνεται και εμπορική πορεία του πιο μικρού compact SUV της Volkswagen, του  TCross., όπου κατέγραψε 216 πωλήσεις μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς.

Στατιστικά, η κατηγορία των compact SUV το πρώτο εξάμηνο του 2019 αποτέλεσε το 10,65% της συνολικής αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με 6.982 ταξινομήσεις επί συνόλου 65.557.

Πηγή: Reporter.gr