Στην εκπομπή One Talk Weekend μίλησε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Θάνος Πλεύρης. Ο κ. Πλεύρης, ο οποίος στο παρελθόν είχε νοσήσει από σοβαρή λοίμωξη, είπε πως επιθυμεί να ασχοληθεί «με τη μείωση του ποσοστού του νοσοκομειακών λοιμώξεων που στην Ελλάδα είναι 12% ενώ στην Ευρώπη κυμαίνεται στο 5-6%».

«Ως νομικός είχα ασχοληθεί με το ιατρικό κομμάτι» τόνισε και πρόσθεσε αναφορικά με την περιπέτεια της υγείας του πως «πριν δύο χρόνια δεν ήξερα εάν θα ζώ, τώρα παίρνω μια χαρά».

Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι «χώρα εξαγωγής γιατρών, τους οποίους ζητάνε μεγάλες χώρες» ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως εάν «5-6 πράγματα μπουν σε αυστηρούς κανόνες, θα υπάρξει αλλαγή σημαντική αλλαγή στην υγεία».

Σχετικά με τον ποινικό κώδικα που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και του οποίου μερικά άρθρα σκέφτεται να αναστείλει η νυν, είπε ότι «υπήρξε οριζόντια μείωση των ποινών σε όλα τα αδικήματα. Σ αυτή τη μείωση υπήρξε μια ιδεολογική αντίληψη που λέει ότι οι ποινές πρέπει να είναι μικρές» και τόνισε πως «δεν είχε μπει κάποιο ποιοτικό κριτήριο και μειώθηκαν συνολικά οι ποινές, ανεξαρτήτως αδικήματος».

Όσον αφορά το καθεστώς των αδειών υποστήριξε ότι αυτό θα αλλάξει και πως «για να μπορεί κάποιος να παίρνει άδεια θα πρέπει να δείχνει μια σωστή συμπεριφορά μέσα στη φυλακή», ωστόσο διευκρίνησε πως «για κάποια αδικήματα δε θα δίνεται άδεια».

Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μεθοδικό μια και «για να πει κάτι το έχει μελετήσει, σημαίνει ότι το έχει μελετήσει καλά». Ακόμα είπε πως η κυβέρνηση θα πετύχει τα περισσότερα απ’ όσα εξήγγειλε ενώ ανέφερε ότι «φοβάμαι τη μάχη με το ελληνικό κράτος».

«Γιατί όταν λέμε για την προσέλκυση επενδύσεων δεν είναι μόνο η φορολογία, αλλά και η ύπαρξη γρήγορης απονομής δικαιοσύνης, και σίγουρα λιγότερη γραφειοκρατία» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr