«Στις 7 Ιούλη η μάχη είναι ανοιχτή και θα την κερδίσουμε, γιατί προσερχόμαστε με τα πεπραγμένα μας, με την εντιμότητά μας και γιατί οι πολίτες ξέρουν ότι αυτή τη φορά ψηφίζουν για τη ζωή τους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία και «προσπαθούν να μας βυθίσουν όλους στη λήθη».

Παράλληλα, με ποδοσφαιρικούς όρους εξήγησε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει την ανατροπή στις επικείμενες εκλογές.

Μιλώντας για την κυβέρνησή του, ο κ. Τσίπρας είπε «Δεν αφήσαμε η Ελλάδα να γίνει σαν τις άλλες βαλκανικές χώρες κατά την περίοδο της κρίσης και είμαστε περήφανοι για αυτό». Πρόσθεσε ακόμη ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «τα κότσια να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, αψηφώντας τα δικά του πολιτικά συμφέροντα».

Με… ποδοσφαιρική μεταφορά εξήγησε πώς θα πετύχει την ανατροπή

Σχολίασε ότι προσπαθούν να πείσουν ότι το παιχνίδι έχει κριθεί και, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους, είπε ότι «το έχουν ρίξει στο κατενάτσιο και πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα». Όμως υπάρχει και μια άλλη, ισπανική λέξη, η «ρεμοντάδα» και σημαίνει ανατροπή. «Ανατροπή και νίκη, είναι εφικτό αν το πιστέψουμε». Εμείς όμως δεν έχουμε μπροστά μας μόνο 90 λεπτά. Έχουμε 9 μέρες. Και κάθε λεπτό μετράει», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο στόχος μας είναι σαφής και εφικτός. Αρκεί ο καθένας από μας, να πείσει άλλον έναν», σημείωσε, εξηγώντας: «αρκεί να φέρουμε στην κάλπη της ελπίδας, ο καθένας από μας, άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».

«Ας αφήσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους να εκβιάζουν και να απειλούν ότι θα εκδικηθούν την ελληνική κοινωνία αν δε τους δώσει μάλιστα λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή για να γίνουν ακόμη πιο ανεξέλεγκτοι, ακόμη πιο εκδικητικοί, ακόμη πιο αλαζόνες», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Τόνισε ότι στις εθνικές αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε όλοι μας την πορεία προς τα εμπρός χωρίς να αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο.

Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Θέλουμε», είπε, «μια Ελλάδα που θα παρέχει ασφάλεια σε κάθε πολίτη με καθολική πρόσβαση όλων σε καλά δημόσια νοσοκομεία και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Με καλά σχολεία και πανεπιστήμια για τη νέα γενιά Με ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη που δεν αφήνει κανένα συμπολίτη μας στο περιθώριο. Με ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα». Μια Ελλάδα, σημείωσε, που θα «πρωταγωνιστεί στα μεγάλα διεθνή projects στην ενέργεια, στο εμπόριο, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό», που θα πρωταγωνιστή στην υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών.

Μια Ελλάδα, τόνισε, «που κανείς δεν μπορεί να την απειλήσει και δεν θα δέχεται λεονταρισμούς, ούτε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, τόσο για λογαριασμό της, όσο και για τους αδερφούς μας στην Κύπρο». «Γιατί η Ελλάδα είναι μια ισχυρή Ευρωπαϊκή χώρα. Με ισχυρότερες συμμαχίες και ερείσματα από ποτέ. Πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, δύναμη σιγουριάς και ασφάλειας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στα Βαλκάνια», σημείωσε.

Μας είπαν προδότες, είπε, γιατί αψηφήσαμε το πολιτικό κόστος για το εθνικό συμφέρον. Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε, σήμερα εγγυητής της δικής τους ασφάλειας είναι ο ελληνικός στρατός στη Βόρεια Μακεδονία, τα αεροσκάφη που επιτηρούν τον ενάεριου χώρο της είναι της ελληνικής ΠΑ και όχι τα τουρκικά.

Επίθεση στη ΝΔ

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση επιθυμεί οι πολίτες να προσέλθουν στη κάλπη δίχως να σκέφτονται και δίχως να γνωρίζουν το πρόγραμμα και τις θέσεις των κομμάτων, αρνείται κάθε πολιτική αντιπαράθεση, αρνείται τη τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, αποφεύγει κάθε αντιπαράθεση με εμένα προσωπικά».

Έψεξε ακόμη την εξαγγελία της ΝΔ για μείωση φόρων: «Τώρα λέει ότι αυτό θα γίνει από το ’21 και βλέπουμε».

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει κάνει συμφωνίες για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, το ξεπούλημα της ΔΕΗ και την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, κάνοντας λόγο για «επιχειρηματικότητα της αρπαχτής και των off-shore».

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κλείνουν συμφωνίες με ιδιωτικά συμφέροντα», είπε ο Αλ. Τσίπρας, για να σημειώσει ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί το μεγάλο ρεσάλτο στο δημόσιο ταμείο».

Για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σημείωσε ότι «γέμισαν με σπασμένα και διαλυμένα όλη την Ελλάδα με πολιτικές ασυδοσίας και σπατάλης».

Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να πουν «φτάνει πια, ως εδώ!» σε αυτές τις πολιτικές στις επικείμενες εκλογές.