Τον γύρο του κόσμου έκανε το βίντεο με την Άνγκελα Μέρκελ να τρέμει σαν το ψάρι στο πλευρό του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα γερμανικά μέσα όπως ήταν λογικό είχαν σήμερα πρώτη είδηση το τρέμουλο της καγκελαρίου, η οποία μόλις άρχισε να τρέμει έσφιγγε μαζί τα χέρια και το στόμα της σε μία προσπάθεια να κρύψει την κατάστασή της.

Το βίντεο από την συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο προκάλεσε ερωτηματικά και ανησυχία για την υγεία της Ανγκελα Μέρκελ, με την ίδια να καθησυχάζει τους δημοσιογράφους αμέσως μετά, κατά την συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η Ανγκελα Μέρκελ ανέφερε πως η ζέστη και η έλλειψη νερού ήταν που την έκαναν να τρέμει και γι΄αυτό  ήπιε τρία ποτήρια νερό και αμέσως αισθάνθηκε πολύ καλύτερα.

Η θερμοκρασία στο Βερολίνο χτες άγγιξε τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ όπως σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ η καγκελάριος έχει εμφανίσει ξανά στο παρελθόν παρόμοια συμπτώματα.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Αμβούργου, Αλεξάντερ Σουλτζ, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, υποστήριξε πως η εικόνα της Ανγκελα Μέρκελ δεν είναι ανησυχητική από ιατρικής άποψης.

Ο Γερμανός γιατρός ανέφερε πως η ελλιπής ενυδάτωση του οργανισμού θα μπορούσε πράγματι να προκαλέσει τέτοια συμπτώματα τρόμου. Οπως επισημαίνει, το γεγονός πως η Ανγκελα Μέρκελ ένιωσε καλύτερα αφότου ήπιε νερό θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη πως βίωσε ένα σύντομο πρόβλημα με το κυκλοφορικό.

Ο γιατρός βέβαια τονίζει πως δεν είναι αρμόδιος να κάνει διάγνωση από μακριά και πρόσθεσε πως είναι δικαίωμα της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ να επιλέξει τον γιατρό που θα την εξετάσει και θα ορίσει τη θεραπεία που αρμόζει στην κατάστασή της.

Από την άλλη πλευρά η Bild αναφέρει ότι, παρόλο που το επεισόδιο παραπέμπει σε επιληπτική κρίση ελαφριάς μορφής, κατά πάσα πιθανότητα δεν επρόκειτο για τέτοια νευρολογικού τύπου κρίση.