Μπορεί τα τελευταία χρόνια στον κινηματογραφικό τρόμο να κυριαρχούν οι ταινίες «Conjuring» και το σύμπαν που έχουν δημιουργήσει, αλλά πίσω στο 1999 μία ήταν η ταινία που πάγωσε το αίμα των θεατών μέσα στο κατακαλόκαιρο: «The Blair Witch Project».

Τα σίκουελ, πρίκουελ και video games που ακολούθησαν ήταν πολύ κατώτερα των προσδοκιών, αλλά στην επέτειο των 20 χρόνων από την πρώτη ταινία φαίνεται πως θα έχουμε επιτέλους έναν άξιο «διάδοχο». Το παιχνίδι «Blair Witch» που ανακοινώθηκε από τη Microsoft στην έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας Ε3 έχει όλα τα προσόντα για να μας δώσει την ίδια αυθεντική αίσθηση τρόμου.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τη δημιουργό Bloober Team (γνωστή από το «Layers of Fear») έχει ως εξής: «Είναι 1996 και ένα αγόρι έχει εξαφανιστεί στο δάσος Μπλακ Χιλς κοντά στο Μπέρκιτσβιλ του Μέριλαντ. Είστε ο Eλις, πρώην αστυνομικός με βαρύ παρελθόν, και συμμετέχετε στην αναζήτηση. Αλλά αυτό που ξεκινά ως απλή έρευνα εξελίσσεται σε έναν εφιάλτη δίχως τέλος καθώς έρχεστε αντιμέτωποι με τους φόβους σας και με την Blair Witch, μια μυστηριώδης οντότητα που στοιχειώνει το δάσος…».

Oπως διαπιστώνουμε από το παραπάνω τρέιλερ, πρόκειται για ένα παιχνίδι τρόμου σε πρώτο πρόσωπο, με ατμοσφαιρικά γραφικά, υλικό από βιντεοκάμερα που παραπέμπει στην ταινία, και έναν… σκύλο που μας δίνει έναν ακόμη λόγο να ανησυχούμε και να φοβόμαστε – φαντάζεστε να πάθει κάτι ο σκύλος;

Το «Blair Witch» θα κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου για Xbox One και PC.