Η εκδίκηση, λένε, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Το πιάτο αυτό σερβιρίστηκε από τη μεσαία τάξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και συνοδεύτηκε από μια βαριά εκλογική ήττα. Η μεσαία τάξη, η οποία πριν από τις εκλογές του 2015 πίστεψε τον Αλέξη Τσίπρα όταν υποσχόταν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φοροελαφρύνσεις, ήρθε έπειτα από τεσσεράμισι χρόνια να τιμωρήσει την κυβέρνησή του για την αθέτηση των υποσχέσεών της και τα ασήκωτα βάρη που σήκωσε στις πλάτες της στο διάστημα αυτό.

Η μεσαία τάξη ήταν ο μεγάλος χαμένος της τελευταίας τετραετίας. Εξακολουθεί, μάλιστα, να υφίσταται τις συνέπειες από τις αυξήσεις των φόρων, να πληρώνει το μάρμαρο από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, να βλέπει τις αποταμιεύσεις της να εξανεμίζονται, να μην προσβλέπει σε ουσιαστική αύξηση του εισοδήματός της, να μη βλέπει να δημιουργούνται νέες δουλειές και να επιστρέφουν στην Ελλάδα οι νέοι επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό, να μην περιμένει ουσιαστική μείωση της επιβάρυνσης από τον ΕΝΦΙΑ αλλά και φοροελάφρυνση των εισοδημάτων της. Οταν η κυβέρνηση μοίραζε επιδόματα και κοινωνικά μερίσματα, η μεσαία τάξη όχι μόνο έμεινε εκτός κάθε παροχής αλλά δεν είδε να λαμβάνεται ούτε ένα μέτρο για την επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων και δανειοληπτών.

-Τι δείχνουν τα στοιχεία στις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων;

-Πόσο ανέρχονται οι νέοι φόροι που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στους φορολογούμενους την περίοδο 2015-2018;

-Ποια μέτρα έπληξαν τη μεσαία τάξη;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Δευτέρας

Ο μεγάλος χαμένος των σούπερ φόρων του ΣΥΡΙΖΑ