Συνταξιούχος στο Δημόσιο προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και δικαιώθηκε για τις περικοπές της σύνταξής της. Το Δικαστήριο όρισε ότι πρέπει να πάρει την παλιά της σύνταξη, χωρίς περικοπές. Ο ΕΦΚΑ εξέδωσε τροποποιητική απόφαση συνταξιοδότησης με τη νέα σύνταξη (χωρίς της περικοπές) ωστόσο η ασφαλισμένη εξακολουθεί να παίρνει την παλιά πετσοκομμένη σύνταξή της!

Πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση πρωτοφανούς κοροϊδίας και εξαπάτησης συνταξιούχου που αποδεικνύει τη διάλυση του ΕΦΚΑ, αλλά και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης στους απόμαχους της δουλειάς.

Οπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα - τα οποία έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ» - η πολιτική συνταξιούχος Η.Π. προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο διεκδικώντας την επιστροφή στο προγενέστερο - προ των περικοπών του 2012 - καθεστώς της σύνταξής της. Με την υπ' αριθμόν 427/2017 απόφασή του το δεύτερο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου δικαίωσε τη συνταξιούχο, η οποία ελάμβανε (μετά τις περικοπές) μεικτή σύνταξη ύψους 1.597 ευρώ. Τον Απρίλιο του 2019 ο ΕΦΚΑ συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση και με τροποποιητική πράξη συνταξιοδότησης ορίζει τη μηναία σύνταξη της Η.Π. στα 2.160 ευρώ από 1.8.2012. Ωστόσο το ποσό που κατατέθηκε στον λογαριασμό της ήταν μόνο 1.292,10 ευρώ, δηλαδή μόνο 81 ευρώ επιπλέον. Κι επειδή δεν εκδίδονται (παρανόμως) μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων (από 1.1.2019) η συνταξιούχους κινείται στο... σκοτάδι και φυσικά πρόκειται να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα.

-Πότε κλείδωσε το σύστημα έκδοση των ενημερωτικών σημειωμάτων;

-Ποιοι είναι οι λόγοι της απόκρυψης;

-Πότε ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Δευτέρας

Δεν δίνουν τις αυξήσεις στους συνταξιούχους

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από