Η ΑΕΚ αφυπνίστηκε από την ξαφνική παραίτηση του προπονητή της, πείσμωσε από την απουσία του καλύτερού της παίκτη (Γιάκομπσεν), έπαιξε σαφώς καλύτερη άμυνα από το παιχνίδι στου Ρέντη και πήρε τη νίκη με 25-22 κόντρα στον Ολυμπιακό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά των τελικών της Handball Premier!

Η Ένωση είχε σε πολύ καλή βραδιά τον Παλεβίτσιους και τον Ζαμπούνη, ο Ραντούλοβιτς στο τέρμα φώναξε παρών σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ από την άλλη παίκτες – βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό όπως ο Τζηράς και ο Τσιλιμπάρης δεν έπιασαν τις συνηθισμένες τους επιδόσεις.

Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες ξανά στο Ρέντη την προσεχή Παρασκευή (17:30) και η συνέχεια θα δοθεί την Τρίτη στο ΟΑΚΑ.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν πείσμα και αποφασιστικότητα, ενώ από την άλλη η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα δεν μπορούσε να βρει επιθετικά τις λύσεις που χρειάζονταν στο δεύτερο ημίχρονο σε ένα παιχνίδι με αρκετές διακοπές.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χερί χωρίς κάποιος να καταφέρει να πάρει διαφορά ασφαλείας. Στην εκπνοή του χρόνου, οι Σανίκης και Αλβανός πέτυχαν από ένα τέρμα και ο Μπούμπαλο έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (8-9).

Ο Μυλωνάς ισοφάρισε ξανά σε 9-9 και ο Παλεβίτσιους με εύστοχο πέναλτι έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 10-9 για την ΑΕΚ. Την τελευταία λέξη «είπε» ο Μπούμπαλο που σκόραρε για το 10-10.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να προπορεύονται εναλλάξ για αρκετά λεπτά και στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι το σημείο που προηγήθηκαν οι Κιτρινόμαυροι να προηγήθηκαν με δύο τέρματα (16-14).

Η ΑΕΚ από εκείνο το σημείο πάτησε γκάζι και μέχρι τέλους διατήρησε το προβάδισμά της με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να μπει ξανά στο ματς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικώς οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 25-22 και έφεραν σε 1-1 τη σειρά των τελικών.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 25-22

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 4-2, 7-4, 7-6, 7-8, 10-10 (ημ.), 11-11, 13-14, 16-15, 19-16, 21-18, 25-22

ΑΕΚ: Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 4, Π. Νικολαΐδης 2, Ροζαβόλγκι, Συγγάρης, Μπάλαζ 4, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 1, Μπάγιος, Παπαδιονυσίου 3, Δομπρής 2, Μυλωνάς 3, Νταρσουλάν, Αργυρού, Παλεβίτσιους 5, Βραζάλιτσα

Ολυμπιακός: Κρητικός, Τζηράς 3, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 3, Κανδύλας 1, Σανίκης 4, Μπούμπαλο 2, Κόντης, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Χάλαρης, Τσίλης 2