Δεν είναι εύκολο να κερδίσει κάποιος τον Ράφαελ Ναδάλ στο χώμα. Πόσο μάλλον να τον κερδίσει για δεύτερη σερί φορά μέσα σε μία εβδομάδα. Αυτό το έμαθε από πρώτο χέρι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μπορεί στην Μαδρίτη να ανάγκασε τον «Βασιλιά του χώματος» να υποκλιθεί μπροστά του, αλλά στη Ρώμη αναγκάστηκε σε άτακτη φυγή!

Ο Ισπανός με αυτοκρατορικό στυλ απέδειξε περίτρανα για μια ακόμα φορά γιατί θεωρείται διαχρονικά ως ο κορυφαίος τενίστας στη χωμάτινη επιφάνεια και με μία άκρως επιβλητική εμφάνιση επικράτησε του Στέφανου με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

Ο «Ματαντόρ» πήρε εκδίκηση για την ήττα που υπέστη από τον 20χρονο τενίστα πριν από λίγες ημέρες στην Μαδρίτη και μαζί την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά masters που διεξάγεται στη Ρώμη.

Ελληνας τενίστας δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Ράφα, ο οποίος προκρίθηκε για 11η φορά στην καριέρα του στον τελικό του Internazionali BNL d’ Italia. Ο Ισπανός τενίστας  παρέμεινε αήττητος σε αγώνες ημιτελικών στη Ρώμη και αύριο θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του στην «αιώνια» πόλη.

Ο 32χρονος τενίστας, πάντως, θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι το βράδυ, προκειμένου να μάθει τον αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει από τη μάχη του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Αργεντινό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν.