temp 23 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Ηττήθηκε από το Νο.1, αλλά θα γίνει Νο.1!
Ομάδα

Ηττήθηκε από το Νο.1, αλλά θα γίνει Νο.1!

Ο Τσιτσιπάς «λύγισε» στον τελικό του Mutua Madrilena Open από τον Τζόκοβιτς (2-0 σετ), αλλά με την σπουδαία του πορεία στην ισπανική πρωτεύουσα απέδειξε περίτρανα ότι έχει όλα τα φόντα για να γίνει Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη!

Μόνο περηφάνια για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο Ελληνας τενίστας μπορεί να ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό του Mutua Madrilena Open από τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ (6-3, 6-4), αλλά με τις εντυπωσιακές νίκες κόντρα σε Ζβέρεφ και Ναδάλ απέδειξε ότι είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα.

Το έργο του στον αποψινό τελικό απέναντι στον τεράστιο «Νόλε» ήταν εξ’ αρχής δύσκολο. Αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα ότι είχε και την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια που έδωσε στο Εστορίλ, αλλά και την καταπόνηση από τα τέσσερα ματς που έπαιξε στο «μαγικό κουτί» της Μαδρίτης, θα έλεγε ότι ο «Στεφ» απόψε είχε ένα βουνό να ανέβει.

Ο 20χρονος προσπάθησε να φτάσει στην κορυφή, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Τζόκοβιτς ήταν συνεχώς ένα κλικ πιο μπροστά από τον Τσιτσιπά. Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν απόλυτα συγκεντρωμένο από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο. Αλλωστε, ήξερε ότι αν αφήσει τον Στέφανο να κάνει το παιχνίδι του, τότε τα πράγματα θα γίνονταν δύσκολα.

Ο Σέρβος με την εμπειρία του και την σπουδαία του κλάση «χτύπησε» στα καίρια σημεία των δύο σετ και πετυχαίνοντας από ένα μπρέικ έφτασε στη νίκη – κατάκτηση του τροπαίου. Αυτός μάλιστα είναι ο τρίτος τίτλος του στην ισπανική πρωτεύουσα, μετά από αυτούς που πήρε το 2011 και το 2016. Ο Στέφανος από την άλλη, δεν μπόρεσε να κάνει το… θαύμα.

Παρόλα αυτά φεύγει από την Μαδρίτη με περισσότερα από 600.000 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά και με το Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης! Ο «Τσιτσιφάστ» σε λίγες ώρες θα «χτυπήσει» και επίσημα νέο career high, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για το Νο.1.

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων