Η Άρσεναλ εκπέμπει SOS! Οι Κανονιέρηδες ηττήθηκαν εκτός έδρας με 3-0 από την Λέστερ για την 36η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και παρέμειναν στους 66 πόντους και στο -1 από την 4η Τσέλσι, η οποία το απόγευμα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Εμερι ηττήθηκε για τρίτο σερί παιχνίδι, ενώ μάλιστα δέχθηκε και πάλι τρία γκολ! Την 34η αγωνιστική είχε ηττηθεί εντός έδρας με 3-2 από την Κρίσταλ Πάλας, ενώ την 35η είχε χάσει την έδρας της Γουλβς με 3-1. Σήμερα, δέχθηκε τρία γκολ από την Λέστερ.

Οι Λονδρέζοι παρουσίασαν πολύ κακό πρόσωπο, ενώ στο 36’ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μέιτλαντ – Νάιλς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταιγιστικοί.

Το σκορ άνοιξε στο 59’ ο Τίλεμανς με δυνατή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μάντισον, ενώ το 2-0 έγινε στο 86’ από τον Βάρντι. Ο Σμάιχελ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, ο επιθετικός της Λέστερ προσπάθησε να σκοράρει με λόμπα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Ο Βάρντι, ωστόσο, δεν τα παράτησε, πήρε το… ριμπάουντ και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 90+5’ ο Βάρντι σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς και διαμόρφωσε το τελικό 3-0, μετά από ασίστ του Ρικάρντο Περέιρα. Μία τραγική εμφάνιση από την Αρσεναλ, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα με την Βαλένθια για τα ημιτελικά του Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λέστερ: Σμάιχελ, Ρικάρντο Περέιρα, Έβανς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Εντιντί (46′ Μπαρνς), Ολμπράιτον (86′ Γκρέι), Τίλεμανς, Τσιντουρί (79′ Μεντί), Μάντισον, Βάρντι.

Άρσεναλ: Λένο, Μέιτλαντ – Νάιλς, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Κολάσινατς, Μκιταριάν (73′ Γκεντουζί), Τορέιρα, Τζάκα, Ιγουόμπι (46′ Κοσιελνί), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (79′ Ενκετία).