Την ανανέωση του Αρτούρο Βιδάλ σκέφτονται στη Μπαρτσελόνα. Ο Χιλιάνος μέσος έχει αφήσει άπαντες ικανοποιημένους στο σύλλογο από την απόδοσή του τη φετινή σεζόν και πλέον οι ιθύνοντες της ομάδας εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκτείνουν το συμβόλαιο του.

Παρά το γεγονός πως ο 31χρονος δεν ξεκίνησε ιδανικά τη θητεία του στους «μπλαουγκράνα», σταδιακά κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ερνέστο Βαλβέρδε και από τον Δεκέμβριο καθιερώθηκε στην αρχική ενδεκάδα.

Ενδεικτικό είναι οι 29 εμφανίσεις που μετράει φέτος με τη φανέλα των Καταλανών, έχοντας βοηθήσει τα μέγιστα στην προσπάθειά τους να φτάσουν μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και να παραμείνουν εντός όλων των στόχων.

Με βάση τα παραπάνω ήταν πλέον ζήτημα χρόνου ο Χιλιανός να επιβραβευτεί από τη Μπαρτσελόνα, με τη «Sport» να αναφέρει πως η διοίκηση της ομάδας σκέφτεται να ενεργοποιήσει οψιόν στο συμβόλαιο του και να το επεκτείνει γι΄ακόμη ένα έτος.

Η τρέχουσα συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές λήγει το καλοκαίρι του 2021, όμως είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί σύντομα η χρυσή τομή προκειμένου ο Βιδάλ να παραμείνει για ακόμη μια περίοδο στη Βαρκελώνη.