Μετά από δύο σερί ήττες, ο Άρης επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για την 29η αγωνιστική. Σκορ με το οποίο η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε νικήσει στο ματς του πρώτου γύρου στο Βικελίδης.

Στους 46 βαθμούς ο «Θεός του πολέμου» που έφτασε τις 14 νίκες, έξι μακριά από την έδρα του.

Με Ούγκο Σόουζα η 11άδα του Άρη

Τελικά ο Σάββας Παντελίδης δεν προχώρησε σε όσες αλλαγές αναμέναμε με όσα είχαν φανεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η σημαντικότερη αλλαγή ήταν η επιστροφή του Ούγκο Σόουζα στη δράση μετά από περίπου πέντε μήνες. Κόντρα στον Παναιτωλικό ο Πορτογάλος αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ τελικά στο βασικό σχήμα συμπεριελήφθησαν και οι Λάρσον, Ματίγια.

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Αρη ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Κουέστα. Ο Σόουζα όπως είπαμε κάλυψε το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Κόρχουτ το αριστερό, ενώ Βέλεθ και Ρόουζ αποτέλεσαν το κεντρικό δίδυμο.

Οι Σιώπης και Ματίγια αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, Γκαρσία έπαιξε στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Λάρσον στην αριστερή και ο Μαρτίνες πίσω από τον Ντιγκινί, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Να αναφέρουμε ότι ο Τραϊανός Δέλλας, αποθεώθηκε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Όπως έχει γίνει γνωστό, στο τέλος της σεζόν θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα.

Ο Ελληνας τεχνικός παρέταξε και αυτός τον Παναιτωλικό με 4-2-3-1, με τους Λιάβα, Μιχάι, Μαλή, Αμαράλ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Λουσέρο, Τσιγγάρα στον άξονα, τους Ντουάρτε, Ντίας στα άκρα, τον Μάζουρεκ επιτελικό και τον Μπαϊροβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

«Αφεντικό» ο Άρης, γκολ ο Μαρτίνες

Ο Άρης ήταν το απόλυτο «αφεντικό» του ματς στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που στο πρώτο 20λεπτο δεν είχε περάσει καν τη σέντρα. Οι κίτρινοι είχαν μεγάλα ποσοστά κατοχής πιέζοντας ψηλά, ενώ κυριάρχησαν από αριστερά, με τον Λάρσον να μην έχει αντίπαλο, πλευρά από την οποία ξεκίνησε και το γκολ των φιλοξενούμενων.

Αρχικά ο Αρης… προειδοποίησε με τις ευκαιρίες των Μαρτίνες στο 4’ (σουτ μετά τη σέντρα του Κόρχουτ) και Ματέο Γκαρσία στο 15’ (σουτ) και βρήκε δίχτυα επτά λεπτά αργότερα. Στο 22’ ο Ντιγκινί έκανε ωραία ατομική ενέργεια, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» παράλληλα προς την εστία, και ο Μαρτινες με προβολή στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ!.

Μετά το γκολ πάντως ο ρυθμός έπεσε, με τον Αρη να μην είναι το ίδιο κινητικός και τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να βγει μπροστά (κέρδισε μέτρα στο γήπεδο), αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει ουσιαστικά.

Η ίδια… αφέλεια και 1-1

Ο Άρης μπήκε νωθρά στο δεύτερο ημίχρονο και το πλήρωσε στο… άψε σβήσε. Σε αντεπίθεση από τα αριστερά η αμυντική λειτουργία των Θεσσαλονικέων ήταν ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα ο Νουτάρτε να βρεθεί αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι και με πλασέ να γράψει το 1-1 στο 48’.

Η εξέλιξη αυτή επηρέασε για ένα 15λεπτο τον Αρη δίνοντας το πάνω χέρι του αγώνα στον Παναιτωλικό. Πλέον οι αγρινιώτες ήταν εκείνοι που είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και οι κίτρινοι αυτοί που έψαχναν την αντεπίθεση.

Στο 51’ ο Μαρτίνες είχε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο τέρμα, όμως ο Γιαννακόπουλος είπε «όχι» με εξαιρετική επέμβαση. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Παντελίδη έβρισκε αρκετούς χώρους και όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και πιο απειλητική. Στο 62’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν και πάλι το δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Ντιγκινί (σέντρα του Ματίνες) από την οποία η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα σε νέα πολυπρόσωπη αντεπίθεση ο Ντιγκινί έβγαλε φάτσα με τον τέρμα τον Ματέο Γκαρσία, εκείνος έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Μιχάι όμως ο διαιτητής δεν καταλόγισε την ποινή. Κάτι το οποίο προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του Παντελίδη και των παικτών του.

Στο 68’ ο Φετφατζίδης πέρασε στη θέση του αρνητικού Ματέο Γκαρσία, ενώ στο 72’ ο Τζανακάκης αντικατέστησε τον Ούγκο Σόουζα ο οποίος ήταν εμφανές ότι δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό.

Ο Αρης είχε πάρει και πάλι τον έλεγχο του ματς, ωστόσο τα χαλούσε είτε στην τελική προσπάθεια, είτε στην ασίστ. Στο 79’ ο Ντιγκινί που ήταν από τους κορυφαίους (μαζί με τον Μαρτίνες) έφτασε κοντά στο γκολ με κεφαλιά με τον Γιαννακόπουλο να πραγματοποιεί μία ακόμη μεγάλη απόκρουση σήμερα.

Συνεργασία Φέτφα-Γιουνές και 1-2

Η λύτρωση για τον σαφώς ανώτερο Άρη ήρθε στο 86’. Τρία λεπτά νωρίτερα ο Γιουνές είχε περάσει αντί του Μαρτίνες με τον Παντελίδη να τα παίζει όλα για όλα. Ετσι στην… πολλοστή επέλαση των Θεσσαλονικέων, ο Φετφατζίδης έκοψε ωραία στον Τυνήσιο φορ κα αυτός με εξαιρετικό σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!

Στον λίγο χρόνο που απέμενε δεν άλλαξε τίποτα, παρότι λίγο έλειψε να έχουμε την ισοφάριση στο 88’ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Λουσέρο ο Κουέστα έκανε ασταθή απόκρουση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μάζουρεκ (64’ Γκούγκα), Μιχάι, Τσιγγάρας, Λιάβας (46’ Μαρινάκης), Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μπαΐροβιτς (81’ Μανά), Ντουάρτε.

ΆΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Κορχούτ, Ρόουζ, Ματίγια, Γκαρσία (68’ Φετφατίζδης), Λάρσον, Ντιγκινί, Σόουζα (72’ Τζανακάκης), Βελέζ, Σιώπης, Μαρτίνες (83’ Γιουνές).