Το κυβερνητικό σχέδιο «εξαφάνισης» του Μανώλη Πετσίτη καταστράφηκε από έναν… μπάτλερ! Το μεγάλο κόλπο εξαΰλωσης των ιχνών του «μυστικοσύμβουλου» του υπουργού Νίκου Παππά, με παραπλανητικές αναφορές για ψυχοθεραπείες, ταξίδια αναψυχής στο Λονδίνο, μυστικές αναχωρήσεις από το Ελευθέριος Βενιζέλος, μέχρι και με εντολές για αποφυγή συναλλαγών από ΑΤΜ, φαίνεται ότι απέτυχε από μια εσωτερική «προδοσία» ανθρώπου που τον βοηθούσε σε καθημερινές εργασίες στο νέο κατάλυμά του, στη Λάρνακα της Κύπρου.  Η ομπρέλα προστασίας του  πρώην συμμαθητή του Νίκου Παππά… διαλύθηκε από έναν άνθρωπο που περνούσε απαρατήρητος στο πλευρό του Μανώλη Πετσίτη.

Ο κύριος φόβος τώρα είναι μήπως ο συγκεκριμένος βοηθός του, που κατάγεται από περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, δώσει νέες πληροφορίες για ύποπτες επαφές του πρώην σερβιτόρου από την Καισαριανή, που είχε εξελιχθεί, την τελευταία τετραετία, σε άνθρωπο «γέφυρα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρηματιών με διάφορους σκοπούς. Το σχέδιο φαίνεται ότι ήταν να εξασφαλισθεί η σιωπή, η «περιφρούρηση» κι ο αποκλεισμός από τα ΜΜΕ του αστάθμητου και απρόβλεπτου Πετσίτη. Ομως το «κάστρο» φαίνεται ότι έπεσε εκ των έσω.

Ειδική αγωγή

Λίγες μόνο ώρες πριν αποκαλυφθεί – στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 – από «ΤΑ ΝΕΑ» το σκάνδαλο Πετσίτη, η φωτογραφία του στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, το πολυτελές κατάλυμά του στη Βαρυμπόμπη, οι σχέσεις του με τους κυπρίους δικηγόρους κ.λπ., εκείνος είχε αναχωρήσει εκτάκτως για Κύπρο. Με διαρροές από ανθρώπους του περιβάλλοντός του ότι αυτό το ταξίδι ήταν δήθεν προαποφασισμένο λόγω ορισμένων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε κι ότι θα κατέφευγε σε κλινική για να ακολουθήσει ειδική αγωγή.

Τότε μάλιστα ο Μανώλης Πετσίτης είχε προχωρήσει – αμέσως μετά την άφιξή του στην Κύπρο – σε ανάρτηση, όπου μνημόνευε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» και με συνομιλητές του να του εύχονται… κουράγιο, προκειμένου έτσι να επιβεβαιώσει τη θεωρία της έκτακτης «νοσηλείας» του.

Ομως από τη σύγκριση της τότε ανάρτησης και των φωτογραφιών που δημοσιεύθηκαν προσφάτως από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επιβεβαιώνεται ότι από την πρώτη στιγμή διαβιούσε σε πολυτελή κατοικία στην περιοχή Περιβόλια της Λάρνακας, που φαίνεται να του είχε παραχωρήσει κύπριος δικηγόρος, του οποίου τη φορολογική εκπροσώπηση στην Ελλάδα είχε από τα τέλη του 2014 – πριν ανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία – ο παντελώς άγνωστος τότε Μανώλης Πετσίτης. Ο δικηγόρος αυτός μεταξύ άλλων είχε συνεργάτη τον συμπατριώτη του δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου (συνταξιδιώτη του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013), και αναλάμβανε από το 2015 τη διαχείριση offshore εταιρειών συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος με τη σειρά του είχε επ’ αμοιβή σύμβουλο τον Πετσίτη. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες είναι στο «στόχαστρο» της Αρχής  για διάφορες δραστηριότητες.

Από την πρώτη στιγμή λοιπόν της φυγής του στην Κύπρο ο «Μανώλο» του Νίκου Παππά φαίνεται ότι ήταν φιλοξενούμενος σε πολυτελή κατοικία και υπό την πλήρη προστασία και φροντίδα κύπριων φίλων του που είχαν επαφή με την κυβέρνηση.

Ηταν η πρώτη φάση του σχεδίου εξουδετέρωσης της «βόμβας Πετσίτη». Με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα κόπαζε η μπόρα των διαδοχικών αποκαλύψεων. Με βασικό φόβο ότι ο πρώην σύμβουλος του Μαξίμου, αν μιλούσε, λόγω ιδιοσυγκρασίας, θα ήταν χειμαρρώδης, απρόσεκτος και μάλιστα σε μια υπόθεση που δεν υπάρχει καμιά σοβαρή δικαιολογία.

Οι «φίλοι»

Στην Κύπρο ήταν σε διαρκή τηλεφωνική επαφή μαζί του «φίλοι» που του συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση. Και τον διαβεβαίωναν ότι παρά την προσεκτική κυβερνητική προσπάθεια αποκήρυξής του, εκείνοι θα ήταν στο πλευρό του. Επιπλέον υπήρχε συγκροτημένο σχέδιο να δηλώνει ότι βρίσκεται σε άλλες περιοχές της Ευρώπης (η παραπλανητική ανάρτησή του ότι ήταν στο Λονδίνο με μια φίλη του από τον καλλιτεχνικό χώρο), να μην κάνει συναλλαγές με τράπεζες για να μην προσδιορισθούν τα ίχνη του, να μην προχωρά σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις κ.λπ.

Ομως τις τελευταίες εβδομάδες αυτό το σχέδιο να μην ενισχυθεί το «σκάνδαλο Πετσίτη» και από τις δηλώσεις του ιδίου και να μείνει για πάντα… αόρατος κατέρρευσε (σύμφωνα με Κυπρίους που γνώριζαν τα τεκταινόμενα στη Λάρνακα) από έναν άνθρωπο που εργαζόταν στην κατοικία της Λάρνακας. Κι ο οποίος φαίνεται να έφυγε εκτάκτως από την Κύπρο, με αποτέλεσμα λίγο μετά να δοθούν αναλυτικές λεπτομέρειες για τις κινήσεις του Μανώλη Πετσίτη στο νησί, τις επισκέψεις που δεχόταν, τα απρόοπτα που αντιμετώπιζε στην καθημερινότητά του κ.λπ.

Κι ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα έπεται, αφού το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου θα κληθεί την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή. Σε μια δημόσια εμφάνισή του, που πολλά κυβερνητικά στελέχη αναλογίζονται με τρόμο…