Η αναμέτρηση της Πράγας ανάμεσα στην Σλάβια και την Τσέλσι φαινόταν ότι θα είναι η μοναδική που θα έληγε χωρίς από τις συνολικά τέσσερις που έγιναν στο πλαίσιο των πρώτων ματς για τα προημιτελικά του Europa League. Τελικά οι Λονδρέζοι «χτύπησαν» στο 86’ για να επικρατήσουν με 1-0 μέσα στην Πράγα της Σλάβια και να «αγκαλιάσουν» την πρόκριση σε μεγάλο βαθμό από απόψε.

Σκόρερ των νικητών μπορεί να ήταν ο Μάρκος Αλόνσο με ωραία κεφαλιά, όμως το… μισό τέρμα ανήκει στον σπουδαία σήμερα Γουίλιαν που έδωσε αριστοτεχνική, «συστημένη» ασίστ. Γενικότερα ο Γουίλιαν ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Τσέλσι απόψε που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές και δεν έπιασε υψηλή απόδοση.

Πήρε όμως μια νίκη που της δίνει τεράστιο προβάδισμα για να δώσει αυτή το «παρών» στα ημιτελικά.

Ο Γουίλιαν είχε δοκάρι στο 25’ και μια μεγάλη ευκαιρία στο 60’, με τους γηπεδούχους να έχουν πάντως μια μεγάλη ευκαιρία στο 69’ σε τετ α τετ του Τραορέ. Εκεί μίλησε όμως ο Κεπα με μεγάλη επέμβαση που κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Γενικότερα η Τσέλσι είχε την υπεροχή και την κατοχή όχι όμως και τις πολλές φάσεις για να πάει σε μεγαλύτερο σκορ. Στην επανάληψη ο Σάρι πέρασε στο ματς τον Αζάρ, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα και να απειλούν περισσότερο με Γουίλιαν και Ζιρού.

Να αναφέρουμε ότι όποια ομάδα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Μπενφίκα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τους Πορτογάλους να επικρατούν απόψε 4-2 επί των Γερμανών.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Κολάρ, Μπορίλ, Κουφάλ, Ντέλι, Κραλ, Στοχ (64΄ Ζμρχαλ), Ενγκαντέου-Εντγκαντουί, Μάζοπουστ (74′ Χουσμπάουερ), Σέβτσικ, Τραορέ, Ολαγίνκα (84′ Μπούρεν).

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέλτα, Αλόνσο, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Μπάρκλεϊ (75′ Λόφτους-Τσικ), Κόβατσιτς (68′ Καντέ), Ζορζίνιο, Γουίλιαν, Ζιρού, Πέδρο (59′ Αζάρ).