Την αποχώρησή τους από τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσαν πέντε μέλη του κόμματος, από τα πλέον σημαντικά. Μετά την απόφαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ οι πέντε θεώρησαν ότι δεν έχουν πλέον καμιά θέση σε ένα κόμμα που έτσι κι αλλιώς είναι ανύπαρκτο. Πρόκειται για τα μέλη που είχαν παραιτηθεί από τα όργανα του κόμματος και τώρα αποχωρούν από αυτό.

Στο τέλος της επιστολής και με τη φράση «Καλή επιτυχία στις επιδιώξεις σας» είναι προφανές ότι αφήνουν αιχμές και στάζουν δηλητήριο για τη στάση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να «ντιλάρει» με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

Αξιότιμε Πρόεδρε

Λίγες μόνο ώρες από την παραίτησή μας από τα όργανα του κόμματος κατέστη πασιφανές ότι η, εκ μέρους μας επικοινωνιακή και ουσιαστική διαχείριση του πολιτικού σχεδίου σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνάδει όχι μόνο με την ιδιότητα του στελέχους αλλά ούτε και του απλού μέλους. Η ερμαφρόδιτη αυτή κατάσταση μόνο φθορά προκαλεί τόσο σε μας όσο και στη συλλογική σας επιλογή. Η εικόνα και οι εντυπώσεις από την εκδήλωση του Γαλατσίου, στην κυριολεξία, μας υπερβαίνουν.

Κατόπιν αυτών θεωρούμε αυτονόητα ως ασύμβατη με τις εξελίξεις και την ιδιότητά μας ως απλών μελών του κόμματος.

Καλή επιτυχία στις επιδιώξεις σας.

Νίκος Τσούκαλης

Θωμάς Ψύρρας

Γεράσιμος Γεωργάτος

Χρήστος Γκαρμπούνης

Στέλιος Παναγούτσος