Το καλοκαίρι του 2018, ένα από τα μεγάλα μεταγραφικά σίριαλ ήταν αυτό της μετακίνηση του Αντουάν Γκριεζμάν από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Μπαρτσελόνα. όπως το μακρινό 1997 όταν η Μπάρτσα ήθελε τον Ριβάλντο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και αυτός πήγε με… κλειστά μάτια έναντι 23,5 εκατ. ευρώ, ποσό τεράστιο για την εποχή.

Αντίθετα με τότε, 21 χρόνια μετά, η μετακίνηση αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με τον Γκριεζμάν να δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν είχε σκοπό να πάει στους Καταλανούς, αλλά να παραμείνει στους αγαπημένους του ροχιμπλάνκος.

Τα σενάρια βέβαια δεν έχουν κοπάσει και θέλουν τον Γάλλο πρωταθλητή κόσμου με τους Τρικολόρ να εντάσσεται στο πλευρό των Μέσι και Σουάρες φέτος το καλοκαίρι με το… αζημίωτο βέβαια για την Ατλέτικο.

Ο Ριβάλντο όμως, που έχει περάσει από τους Μπλαουγκράνα, ξέρει τόσο τον τρόπο λειτουργίας της Μπάρτσα. Επίσης ως ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής του, ξέρει και την ψυχοσύνθεση μιας… πριμαντόνας. Για αυτό και τα λόγια του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην υπόθεση αυτή, αλλά σίγουρα δεν θα χαροποιήσουν τους φίλους των Καταλανών

«Δεν είμαι απογοητευμένος που ο Γκριεζμάν δεν υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα. Πολλοί θα αποφάσισαν το ίδιο στη θέση του. Είναι δύσκολο να ξέρεις ότι θα είσαι στη σκιά του Μέσι».

Λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως τόσοι και τόσοι σταρ δεν άντεξαν στο πλευρό του Αργεντινού, με τους Ετό, Ζλάταν, Βίγια, Κουτίνιο και Νεϊμάρ να είναι τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα.

Μοναδική εξαίρεση ο Λουίς Σουάρες που κατάφερε να προσαρμόσει το παιχνίδι του και να τιθασεύσει το εγώ του, συνεργαζόμενος αρμονικά με τον Μέσι εδώ και 5 χρόνια.