Το γκολ που σημείωσε ο Μακέντα είναι από τα highlights όχι μόνο της δικής του παρουσίας, αλλά και όλου του πρωταθλήματος. Είναι από τα γκολ που δεν τα βλέπουμε συχνά. Έχει πετύχει ακόμα ένα εντυπωσιακό. Εκείνο με τον Ατρόμητο τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν κατέβασε με το εξωτερικό φάλτσο την μπάλα έπειτα από 40αρα μπαλιά του Κάτσε και πλάσαρε με το αριστερό.

Αυτό της Δευτέρας, ωστόσο, κόντρα στον Απόλλωνα ήταν το κάτι άλλο. Ένα γκολ ποίημα από τον Φεντερίκο Μακέντα, ένα γκολ που πιστοποιεί τη μεγάλη του κλάση. Την ποιότητα που έχει. Τον τρόπο που μπορεί να αγωνιστεί με την μπάλα στα πόδια.

Ο Ιταλός με μια υπέροχη ενέργεια πέρασε ανάμεσα από δύο, με κοφτή ντρίπλα άδειασε και τρίτο αμυντικό και με σουτ στην απέναντι γωνία σφράγισε τη νίκη για τον Παναθηναϊκό. Ένα γκολ που το έψαχνε πάρα πολύ για να ξορκίσει την… γκίνια που τον κυνηγούσε. Αλλά και ένα γκολ που επιβεβαιώνει αυτό που έλεγε ο Δώνης: «Χάνει τα εύκολα, βάζει τα δύσκολα».

Είπε και κάτι ακόμα σημαντικό ο προπονητής του. «Ξέραμε από τότε που τον πήραμε πως δεν είναι ο σέντερ φορ των 20 γκολ, αλλά των 10-12». Μήπως τελικά ο Μακέντα δεν είναι… καν σέντερ φορ; Μήπως είναι πιο χρήσιμος σε μια θέση μερικά μέτρα πιο πίσω, έχοντας μπροστά του έναν… killer.

Οι δουλειές που κάνει μέσα στο γήπεδο δείχνουν ότι ο Ιταλός μπορεί να αξιοποιηθεί και σαν επιθετικός χαφ. Έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, είναι καλός χειριστής της μπάλας, πρεσάρει πολύ και σωστά, μπορεί να γυρίσει μέτωπο στην εστία κουβαλώντας την μπάλα. Δεν το κρύβει και ο ίδιος ότι μπορεί να δώσει βοήθειες σε μία τέτοια θέση, παρά το γεγονός πως σε όλη του την καριέρα αγωνίζεται σαν «9».

Για τον Παναθηναϊκό η εύρεση ενός ακόμα σέντερ φορ το ερχόμενο καλοκαίρι θα αποτελέσει προτεραιότητα. Και πιθανότατα αυτή η ευχέρεια του Μακέντα, το γεγονός δηλαδή ότι μπορεί να παίξει άνετα και πίσω από έναν φορ… γκολτζή, να δώσει στον Δώνη την ευκαιρία να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό με τον Ιταλό. Και να πάρει, φυσικά, περισσότερα, έχοντας έναν επιθετικό που θα του δώσει περισσότερα γκολ από τον Μακέντα και τον Ιταλό που θα συνεισφέρει κι αυτός στο σκοράρισμα.