Δυσκολεύτηκε, αγχώθηκε, αλλά στο τέλος κέρδισε. Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρέθηκε κολλημένη στο 0-0 κόντρα στην Χιρόνα για 75 λεπτά στο «Στάδιο Μετροπολιτάνο», όμως τα γκολ των Γοδίν στο 76′ και Γκριζμάν στο 90+4′, έφεραν τη νίκη με 2-0 για τους «ροχιμπλάνκος».

Η Χιρόνα ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και μάλιστα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, με τον Όμπλακ να λέει «όχι» δις σε προσπάθειες του Ντουμπιά στο 3′ και στο 35′. Έκτοτε η Ατλέτικο ισορρόπησε το παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 38′, όταν σουτ του Κόκε σταμάτησε στο δοκάρι

Τα λεπτά περνούσαν, το γκολ δεν ερχόταν και η γκέλα… φαινόταν να έρχεται για την ομάδα του Σιμεόνε. Στο 76′ όμως τα πράγματα άλλαξαν. Έπειτα από σουτ του Σαούλ που κόντραρε, ο Γκριζμάν πρόλαβε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με κεφαλιά έστρωσε στον Γοδίν, ο οποίος με τον ίδιο τρόπο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Από εκείνο το σημείο και μετά, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την Ατλέτικο, η οποία στην τελευταία φάση του αγώνα βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Γκριζμάν να διαμορφώνει με υπέροχο τελείωμα το τελικό 2-0.

Έτσι, η ομάδα της Μαδρίτης μείωσε την διαφορά από την κορυφή και την Μπαρτσελόνα στους 7 βαθμούς, διατηρώντας τις όποιες ελπίδες της για τον τίτλο. Από την άλλη, η Χιρόνα παρέμεινε στους 34 βαθμούς, στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.