Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αποτελεί ίσως το ακριβότερο «περιουσιακό στοιχείο» του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή και είναι βέβαιο πως η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος θα κρίνει το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Είτε αυτό βρίσκεται στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, είτε βρίσκεται στο εξωτερικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως ενδιαφερόμενοι υπήρχαν και υπάρχουν.

Ποια ομάδα δείχνει ως τώρα το πιο σοβαρό ενδιαφέρον για τον Δημήτρη Κουρμπέλη; Αδιαμφισβήτητα η Στρασμπούρ.  Και μάλιστα από ότι δείχνει,  δεν πρόκειται για ένα… επιπόλαιο φλερτ. Αντιθέτως, η γαλλική ομάδα δείχνει διατεθειμένη να κάνει δικό της τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και προετοιμάζει ήδη το έδαφος για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο σύλλογος της Βορειοδυτικής Γαλλίας παρακολουθεί εδώ και αρκετό καιρό τον 25χρονο χαφ, πάντα υπό άκρα μυστικότητα, ενώ στον αγώνα των πρασίνων με την ΑΕΚ στις αρχές του μήνα, ο αρχισκάουτερ των του γαλλικού κλαμπ βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Σίγουρα το εν λόγω ματς δεν έχει πολλά να δείξει, ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως ο ίδιος ενθουσιάστηκε από τον αρχηγό του Τριφυλλιού.

Άλλωστε, τα φετινά αγωνιστικά δείγματα γραφής του Δημήτρη Κουρμπέλη, τόσο με την φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά και με αυτή της Εθνικής Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από αρκετά, προκειμένου η Στρασμπούρ να έχει μια εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη εικόνα για τον παίκτη.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι το «νούμερο 1» στο ρόστερ του Γιώργου Δώνη, είναι ηγέτης για τους νεότερους παίκτες της ομάδας, αλλά και το πρόσωπο «κλειδί» στον «πράσινο» άξονα.

Παράλληλα, είναι από τις βασικές επιλογές για την Εθνική, κάτι που δεν επηρεάστηκε από την αλλαγή προπονητή, ενώ χθες (23/3), στην εκτός έδρας νίκη με το Λιχτενστάιν, έδειξε τις… αρετές του και ως αμυντικός.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε; Μοιάζει πραγματικά πολύ πιθανό οι Γάλλοι να καταθέσουν πρόταση το καλοκαίρι για τον Κουρμπέλη. Και με ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ να επιδιώξουν να τον αποκτήσουν.

Τα λεφτά αυτά άλλωστε, είναι της… πλάκας για τα δεδομένα των  γαλλικών ομάδων, οι οποίες φέτος αναμένεται αυξήσουν κατακόρυφα τα έσοδα τους από τα νέα τηλεοπτικά συμβόλαια που θα υπογράψουν.