Στη δημοσιότητα έδωσαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» το νέο λογότυπο τους, μια σύνθεση του ονόματος του κόμματος με μια κόκκινη γραμμή στα αριστερά, επιχειρώντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα για κόκκινες γραμμές.

Στο σχετικό βίντεο που συνοδεύει την παρουσίαση του νέου λογότυπου των ΑΝΕΛ ανεφέρεται: «Οι κόκκινες γραμμές είναι η περηφάνεια μας. Οι κόκκινες γραμμές γράφουν την ιστορία μας. Οι κόκκινες γραμμές τιμούν τους προγόνους μας. Οι κόκκινες γραμμές είναι η ανεξαρτησία και η δύναμή μας. Ανεξάρτητοι Έλληνες. Τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ».

Μάλλον ως προσπάθεια να εξηγήσει τα ανεξήγητα των τελευταίων μηνών και να… αποχαιρετήσει τους ψηφοφόρου του που χάνει. Ο Πάνος Καμμένος, που ενώ είχε ψηφίσει από το 2015 τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες μιλούσαν για το όνομα των Σκοπίων, τώρα αποφάσισε να χαράξει κόκκινες γραμμές.

Ο ίδιος επί μήνες που έβλεπε τη διαπραγμάτευση να κινείται στη γραμμή της ονομασίας της «Μακεδονίας» δεν έκανε τίποτε, παρά μόνο στήριζε την κυβέρνηση η οποία έκανε τη διαπραγμάτευση.

Ο Καμμένος ήταν αυτός που έλεγε ότι εμπιστεύεται τον Νίκο Κοτζιά αλλά στη συνέχεια τον κατηγόρησε για χρηματισμό. Κι αυτός πήρε μέρος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που υποδέχθηκε τη «Βόρεια Μακεδονία».

Τέλος, για ποιες κόκκινες γραμμές μιλά τώρα που η κυβέρνηση καταρρέει. Κόκκινες γραμμές εκ του ασφαλούς λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και σε μια προσπάθεια να διασώσει ό,τι του απέμεινε από την αξιοπρέπεια.