Η περσινή χρονιά ήταν ονειρική για την ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, η οποία «σάρωσε» τα πάντα στην Ελλάδα και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του κατέκτησαν το Champions League και για μια ακόμα φορά γέμισαν με χαρά και περηφάνια τον κόσμο του συλλόγου. Ο πρωτεργάτης των «ερυθρόλευκων» επιτυχιών, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την βράβευση της ομάδας του ως κορυφαίας ομάδας για το 2018 στην Ελλάδα και εξέφρασε τη πεποίθησή του ότι οι Πειραιώτες μπορούν να επαναλάβουν ξανά τον περσινό άθλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη βράβευση της ανδρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού ως κορυφαίας ομάδας για το 2018: «Είναι μια βράβευση στο τελείωμα μιας πολύ πετυχημένης χρονιάς. Είναι η επιβράβευση για όλα όσα έχουμε πετύχει και αποτελεί τιμή για μας που για δεύτερη φορά, μετά το 2002, η ομάδα του Ολυμπιακού αναδεικνύεται η κορυφαία για το 2018. Είναι πολύ ευχάριστο που οι άλλες δύο υποψήφιες ομάδες ήταν η Εθνική Γυναικών και η Εθνική Εφήβων. Αυτό σημαίνει πως ο υγρός στίβος είναι σε πολύ καλό δρόμο, είτε σε επίπεδο συλλόγων είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Αυτό μας κάνει πολύ περήφανους και χαρούμενους».

Για τη στιγμή που ξεχωρίζει από την περσινή εκπληκτική χρονιά: «Τα τελευταία δευτερόλεπτα που δεν άλλαζε πλέον κάτι είναι στιγμές που πάντα θα μείνουν χαραγμένα στην καρδιά και το μυαλό μας. Ήταν ανεπανάληπτες στιγμές, βγαλμένες από παραμύθι. Όλοι ονειρευόμασταν να πετύχουμε κάτι τέτοιο και ευτυχήσαμε να το καταφέρουμε. Είναι και προσωπικά η κορυφαία μου στιγμή στον Ολυμπιακό. Όλοι οι τίτλοι είναι μοναδικοί, αλλά η κατάκτηση του ευρωπαϊκού δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνεται κάθε χρόνο».

Για την πολυετή του παρουσία στην τεχνική ηγεσία της ομάδας: «Είναι σπάνιο να μένεις για όγδοη χρονιά σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Αρκετοί ξένοι δεν τα έχουν καταφέρει και χαίρομαι που τα έχω καταφέρει, γιατί δεν είναι εύκολο να σηκώσεις το βάρος που έχει το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Ο σύλλογος κάθε χρόνο σχεδιάζει καλύτερα το μέλλον. Το 2016 χάθηκαν κάποιοι τίτλοι, αλλά σχεδιάσαμε σωστά και η επόμενη χρονιά ήταν φανταστική».

Για το κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League: «Είναι η πρώτη φορά που αρχίζουμε με δύο αρνητικά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Πρώτον γιατί για δυόμισι μήνες δεν είχαμε κολυμβητήριο, κάτι που είναι απαράδεκτο για μια πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δεύτερον γιατί μετά από μια μεγάλη επιτυχία η επόμενη χρονιά είναι στο μυαλό όλων διαφορετική και ίσως να μην υπήρχε η φλόγα που είχαμε πέρσι σε όλη τη διάρκεια. Και τρίτον όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν πλέον τον Ολυμπιακό διαφορετικά και έχουν έξτρα κίνητρο να τον κερδίσουν. Αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να μας κάνουν καλό. Δεν ξέρω αν θα μας στοιχίσουν, αλλά έχω πίστη στις δυνατότητες της ομάδας και είμαι πεπεισμένος πως θα φτάσουμε στην τελική φάση».

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να κατακτήσει ξανά το Champions League: «Ήταν πολύ δύσκολο να πάρουμε τον τίτλο πέρσι, αλλά και βέβαια μπορούμε και φέτος να τα καταφέρουμε. Φυσικά δεν μπορείς να το πεις με σιγουριά. Θα είναι επιτυχία να βρεθούμε ξανά στην τελική φάση κι εκεί όλα γίνονται. Ο Ολυμπιακός είναι ίδια ομάδα με την περσινή, έχει το know-how κι αν φτάσουμε ως το τέλος έχουμε αρκετές πιθανότητες να το καταφέρουμε».

Για το αν η έλλειψη ισχυρού ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα επηρεάζει τον Ολυμπιακό: «Είναι κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Εμείς σαν Ολυμπιακός δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, περιμένουμε από τις άλλες ομάδες να κάνουν βήματα προς τα εμπρός για να πλησιάσουν τα δικά μας στάνταρ. Ξέρουμε ότι τα παιχνίδια μας στο πρωτάθλημα πολλές φορές δεν μας βοηθούν σε τίποτα, ούτε σαν καλή προπόνηση. Γι’ αυτό δίνουμε μεγάλη βάση στις προπονήσεις. Όμως από τη στιγμή που πήραμε τον τίτλο με αυτόν τον τρόπο, ξέρουμε πως γίνεται κι έτσι».

Για τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα: «Το επόμενο παιχνίδι είναι με την Ισπανία. Είμαστε πρωτοπόροι στον όμιλο με τρεις νίκες. Θέλουμε μια από τις δύο πρώτες θέσεις, πιστεύω πως ήδη το έχουμε καταφέρει. Η πρόκριση θα μας φέρει σε ένα Final 8, από όπου οι τέσσερις θα περάσουν στο World League το οποίο δίνει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι και μέχρι τότε έχουμε ευκαιρία να βάζουμε νέα παιδιά».